Večernji list - Hrvatska

Balakov: Čačić je trener Dinama? Onda bih ja morao opet u Hajduk

Treće pretkolo Lige prvaka: Ludogorec - Dinamo (19.45)

- Robert Junaci

Prije deset godina, Ante Čačić je kao trener vodio Dinamo protiv Ludogoreca i sretno i spretno prošao nezgodne Bugare. Sad ponovno mora naći formulu kako ih preskočiti i domoći se doigravanj­a Lige prvaka. Plavi će danas od 19.45 u Razgradu pokušati napraviti prvi korak prema tom cilju. No, prije deset godina Čačić je vodio Dinamo i protiv još jednog Bugarina. Naime, tada je na klupi Hajduka bio Krasimir Balakov, legenda bugarskog nogometa s 92 utakmice za bugarsku reprezenta­ciju, bio je dvaput bugarski nogometaš godine, a kao igrač osvojio je sa Stuttgarto­m 1996./97. i Njemački kup. Igrao je u bugarskom Etaru, portugalsk­om Sportingu i Stuttgartu.

Stadion će biti pun

Kao trener vodio je Grasshoppe­r, Sankt Gallen, bugarski Černomorec iz Burgasa prije nego što je došao u Hajduk, koji je vodio u 24 natjecatel­jske utakmice, a nakon toga Kiserslaut­ern te bugarske klubove Litex i Etar, a bio je kratko (šest utakmica) i izbornik bugarske reprezenta­cije.

Krasimira Balakova zatekli smo pozivom u Njemačkoj.

- Imam tu nekakve privatne poslove, ali danas se vraćam u Bugarsku - rekao nam je Balakov.

Možda stignete i na utakmicu Ludogorec - Dinamo?

- Ne mogu, ali sigurno ću je gledati na TV-u jer me baš zanima ta utakmica, mogla bi biti vrlo zanimljiva, ali teško je predvidjet­i u kojem će smjeru ići - istaknuo je Balakov.

Nepoznanic­a je kako će Ludogorec igrati jer mu je otišlo nekoliko važnih igrača, Higinio Marín otišao je u Albacete, Alex Santana transferir­an je u Brazil za 2,5 milijuna eura, a vjerojatno odlazi i Pieros Sotiriou, i to u Japan, ali će vjerojatno još biti u Ludogorecu za utakmice s Dinamom. Sve su to dosad bili dosta važni igrači, pogotovu Santana i Cipranin Sotiriou.

- Znam da je bilo i drugih odlazaka, ali su došli i novi igrači, i vjerujem da su pojačanja. Doveli su dosta dobre igrače i ponovno će Ludogorec imati dobru momčad, tako da se Dinamo ne mora veseliti zbog odlazaka iz bugarskoga kluba. Bit će to dvije teške utakmice u kojima su šanse 50:50. A Dinamo također uvijek dobro igra, tako da je pitanje pobjednika otvoreno. Mislim da nitko u ovom trenutku ne može dati pravu prognozu, o pobjedniku će odlučivati možda neki detalji, tko bude u tom trenutku u boljoj formi - ističe Krasimir Balakov koji u posljednje vrijeme nije gledao puno Dinamovih utakmica.

- Gledao sam malo Dinamovih utakmica, tako da ne znam pravo stanje momčadi - rekao je Balakov i pitao nas kako sada igraju plavi.

Jedino što smo mu mogli reći je da igra promjenlji­vo, da ima odličnih utakmica, odličnih faza pojedinih utakmica, ali da je bilo i loših faza, kao i loših utakmica kakve su bile one sa Shkupijem u drugom pretkolu Lige prvaka.

- Vidio sam da su te europske utakmice bile neizvjesne, ali ne treba se tome previše čuditi. Tek je početak sezone i sigurno ni Dinamo nije mogao odmah biti u dobroj formi, a makedonski nogomet nije nimalo loš, ima tamo dosta dobrih igrača.

Kakvu atmosferu može Dinamo očekivati u Razgradu?

- Normalnu, a stadion će sigurno biti pun, riječ je o malom stadionu (10.500 sjedala, nap. a.) i bez problema će se napuniti.

Trener Ludogoreca je Ante Šimundža, ondje je od početka godine i zasad mu dobro ide.

- Rezultati su dobri, a to je ono što treneru treba. Od početka ove godine puno se igrača promijenil­o, nije lako uigravati nove igrače i sigurno mu nije lako. Ako danas pobijedi, bit će dobar trener. Ako ne, znate kako to ide... - rekao nam je Balakov i pitao tko je sad trener plavih.

Hajduk ima dobrog trenera

Začudio se kada smo mu rekli da je to Čačić.

Naravno da znam trenera Hajduka Dambrauska­sa, on je bio trener Ludogoreca i postigao je dobre rezultate, kaže Balakov

Ludogorecu je otišlo dosta igrača, ali je i došlo dosta novih, i to dobrih, smatra legendarni Balakov

- Ante Čačić? Pa on je bio trener Dinama kad sam ja bio u Hajduku, znači da bih se sad ja trebao vratiti u Hajduk pa da opet igramo jedan protiv drugoga. Kao trener sam slobodan i čekam, a slobodan sam i za Hajduk. Ma šalim se, pa Hajduk ima jako dobrog trenera. Naravno da znam Valdasa Dambrauska­sa, pa on je bio trener Ludogoreca i postigao je s njim dobre rezultate, a vidim da je i Hajduk s njim bolji nego što je bio prijašnjih sezona - rekao je dobro raspoložen­i Krasimir Balakov.

Nadamo se da će nakon utakmice dobro raspoložen biti i Ante Čačić, jer to bi značilo da je postigao rezultat kakav je želio za uzvratni susret u Zagrebu. Ulazak u play-off Lige prvaka bio bi velika stvar, danas će ždrijeb odlučiti i na koga bi plavi išli u toj fazi kvalifikac­ija. No, pobjedom nad Ludogoreco­m već bi izborili skupinu Europske lige i zaradili više od 10 milijuna eura. A u slučaju ulaska u play-off ponovno bi se u Zagrebu i Maksimiru slušala omiljena himna Lige prvaka. •

 ?? ??
 ?? ?? Trener: Ante Čačić (68)
Trener: Ante Čačić (68)
 ?? ??
 ?? ?? DINAMO danas igra s Ludogoreco­m nakon što su Mislav Oršić i društvo izbacili Shkupi. Krasimir Balakov je legenda bugarskog nogometa, a vodio je i Hajduk, i to baš kad je trener plavih bio Ante Čačić
DINAMO danas igra s Ludogoreco­m nakon što su Mislav Oršić i društvo izbacili Shkupi. Krasimir Balakov je legenda bugarskog nogometa, a vodio je i Hajduk, i to baš kad je trener plavih bio Ante Čačić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia