Večernji list - Hrvatska

U općini Sibinj uskoro tri nove Bike Stop postaje sa solarnim setom

-

zajednica Brodsko-posavske županije, općina Sibinj i tvrtka UBS potpisale su sporazum o postavljan­ju novih Bike Stop postaja sa solarnim setom na tri lokacije na području općine Sibinj.

Projekt Bike Checkpoint­s vrijedan je 202.500 kuna, a novac je osiguran iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent zahvaljuju­ći tome što je županijska Turistička zajednice prijavila projekt Hrvatskoj turističko­j zajednici.

Realizacij­a tog turističko­g infrastruk­turnog projekta pridonijet će razvoju cikloturiz­ma, a financijsk­i će ga poduprijet­i i Općina Sibinj.

Cilj je projekta obogatiti infrastruk­turu postojećih biciklisti­čkih staza u općini Sibinj postavljan­jem tri tzv. Bike Stopa uz stanice za popravak bicikala te povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste i pješake.

Brodsko-posavska županija je u posljednje četiri godine trasirala više od 30 biciklisti­čkih ruta projektom Slavonia Bike, a nekoliko ruta prolazi općinom Sibinj.

- Ovo je jedan od tri projekta koje ćemo realizirat­i u 2022. gosustav dini potporom iz nacionalni­h fondova - rekla je Ružica Vidaković, direktoric­a Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Drugi projekt za koji je županijska Turistička zajednica preko nacionalno­g fonda osigurala novac je izrada strategije razvoja turizma i marketinšk­i plan za Brodsko-posavsku županiju do 2030. godine, a treći je promocija županije kao idealne destinacij­e za odmor na kontinentu.

Sva tri projekta trebala bi biti realiziran­a do kraja ove godine.

je u četiri godine trasirala više od 30 biciklisti­čkih ruta projektom Slavonia Bike, a nekoliko ih prolazi općinom Sibinj

 ?? ?? BRODSKOPOS­AVSKA ŽUPANIJA
BRODSKOPOS­AVSKA ŽUPANIJA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia