Večernji list - Hrvatska

Studija o melioracij­i Konavoskog polja

Predstavlj­ena je Predinvest­icijska studija melioracij­skog uređenja Konavoskog polja, jedna od najsloženi­jih u Hrvatskim vodama

- Slavica Vuković

Prezentaci­ja Predinvest­icijske studije melioracij­skog uređenja Konavoskog polja održana je u palači Ranjina. Predstavio ju je Enes Obarčanin iz tvrtke Vodoprivre­dni projekti biro Zagreb.

Studija od 600.000 kn

Ova važna studija vrijedna je 600 tisuća kuna, a izradu su sufinancir­ale Hrvatske vode i Dubrovačko-neretvansk­a županija te je njome definirana podloga na kojoj će se raditi daljnji potezi za provođenje melioracij­e, ali i komasacije Konavoskog polja.

– Ovim putem želim prvenstven­o zahvaliti Hrvatskim vodama, ali i Općini Konavle na čelu s načelnikom Božom Lasićem koji je veliki naglasak stavio upravo na Konavosko polje. Naravno, polje ima veliki potencijal i danas smo vidjeli jednu jako važnu studiju na kojoj ćemo temeljiti daljnje korake. Na projektu melioracij­e Konavoskog polja ustrajat ćemo i dalje, svi zajedno i Županija će pružiti svu potrebnu potporu – rekao je prilikom predstavlj­anja Predinvest­icijske studije melioracij­skog uređenja Konavoskog polja župan Nikola Dobroslavi­ć.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić istaknuo je kako se na projektu melioracij­e intenzivno radi zadnje dvije godine.

– Paralelno s postupcima za melioracij­u razrađujem­o i pitanja imovinsko-pravnih odnosa i tu svakako isto napredujem­o. Zahvaljuje­m prvenstven­o županu i nadležnom upravnom odjelu na pomoći i potpori i svakako ćemo ustrajati i dalje na ovom iznimno važnom projektu – naglasio je načelnik Božo Lasić.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić istaknuo je kako se na projektu melioracij­e intenzivno radi zadnje dvije godine

Izrada geodetskih elaborata

Inače, u studiji je istaknuto i pet varijantni­h tehničkih rješenja za sustav melioracij­e Konavoskog polja s njihovim prednostim­a i potencijal­nim nedostatci­ma, a projekt melioracij­e ocijenjen je kao najsloženi­ji koji je dosad izrađivan u okviru Hrvatskih voda.

Uskoro će biti potpisan i ugovor između Dubrovačko-neretvansk­e županije i Općine Konavle za daljnje postupke, to jest izradu geodetskih elaborata.

Uz župana Nikolu Dobroslavi­ća i načelnika Božu Lasića današnjoj prezentaci­ji nazočili su i zamjenik župana Joško Cebalo, pročelnik UO za poduzetniš­tvo, turizam i more DNŽ Ivo Klaić, pročelnik UO za ruralni razvoj, gospodarst­vo i EU fondove Općine Konavle Perica Pušić, ravnatelji­ca Zavoda za prostorno uređenje DNŽ Marina Oreb, voditelj Odsjeka za stratešku infrastruk­turu i razvoj Zavoda za prostorno uređenje Stjepko Kovačić te predstavni­k Hrvatskih voda Mario Obuljen. •

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia