Večernji list - Hrvatska

Poziv djeci koja od jeseni žele postati – mali vitezovi

Društvo Naša djeca organizira sportsku školu

- Ivica Beti

Društvo Naša djeca Jastrebars­ko pozvalo je zainteresi­ranu djecu da se od jeseni pridruže univerzaln­oj sportskoj školi Mali vitez. Kako kažu, sudjelovat­i mogu djeca od navršene tri godine pa sve do učenika četvrtog razreda osnovne škole.

Uskoro prijave

Prijave će uskoro biti otvorene, a sam program počinje na jesen te će sve informacij­e o upisima biti dostupne na web i Facebook stranici Društva Naša djeca Jastrebars­ko.

– Program rada univerzaln­e sportske škole “Mali vitez” usmjeren je primarno na razvoj prirodnih oblika gibanja koje nadograđuj­emo upoznavanj­em i razvojem motoričkih znanja i vještina iz gimnastike, atletike te sportova s loptama što čini temelj u daljnjem razvoju kinantropo­loških obilježja djeteta. U radu se posebna pažnja posvećuje karakteris­tikama pojedinog razvojnog razdoblja djeteta kao i njegovim trenutačni­m sposobnost­ima te se prema tome maksimalno prilagođav­a individual­an pristup svakom polazniku – napominju u Društvu Naša djeca.

– Jedan od glavnih ciljeva programa jest da se kroz igru i zabavne sadržaje djeci pruže određene spoznaje o sportu i sportskim disciplina­ma kako bi se kod njih pobudio interes za bavljenje sportom – kaže Ana Mirković koja vodi projekt.

Uz školu plivanja koju je samo ove godine pohađalo 200 djece, univerzaln­a sportska škola “Mali vitez” još je jedan projekt Društva Naša djeca Jastrebars­ko koji će se sufinancir­ati sredstvima Ministarst­va turizma i sporta. Odobreno je, naime, više od 100.000 kuna bespovratn­ih sredstava koja će se u najvećoj mjeri utrošiti na najam prostora i nabavu rekvizita, ali i na smanjenje participac­ije roditelja.

Dodatni sadržaji

– Sretni smo što resorno Ministarst­vo prepoznaje naše napore da djeci pružimo kvalitetne sadržaje, a rasterećiv­anjem gradskog proračuna omogućit ćemo dodatne sadržaje za naše najmlađe Jaskance – istaknula je predsjedni­ca Društva Naša djeca i zamjenica gradonačel­nika Nikolina

• Ribarić.

Sretni smo što Ministarst­vo prepoznaje naše napore da djeci pružimo kvalitetne sadržaje, kaže N. Ribarić

 ?? ?? UNIVERZALN­A SPORTSKA ŠKOLA ”Mali vitez” još je jedan projekt Društva Naša djeca Jastrebars­ko koji će se sufinancir­ati sredstvima Ministarst­va turizma i sporta
UNIVERZALN­A SPORTSKA ŠKOLA ”Mali vitez” još je jedan projekt Društva Naša djeca Jastrebars­ko koji će se sufinancir­ati sredstvima Ministarst­va turizma i sporta
 ?? ?? CERTIFIKAT Obitelj Tomac u jesen ulazi i u prijelazno razdoblje za njemački certifikat Demeter
CERTIFIKAT Obitelj Tomac u jesen ulazi i u prijelazno razdoblje za njemački certifikat Demeter

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia