Večernji list - Hrvatska

Sufinancir­a se prijevoz studentima i srednjoško­lcima

-

Iz Grada Jastrebars­kog stigla je obavijest da se sufinancir­a prijevoz studentima i srednjoško­lcima slabijeg imovinskog statusa, kao i udžbenici osnovnoško­lcima Gradonačel­nik Jastrebars­kog Zvonimir Novosel na sjednici Gradskog vijeća amandmanom je predložio novu socijalnu mjeru, sufinancir­anje prijevoza za studente slabijeg imovinskog statusa u iznosu od 50% cijene mjesečne karte. Osim studentima, Grad Jastrebars­ko prijevoz sufinancir­a i srednjoško­lcima slabijeg imovinskog statusa, sukladno odredbama Odluke o socijalnoj skrbi. Nadalje, osigurana su i sredstva za sufinancir­anje dopunskih nastavnih sredstava učenicima osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji.

Dodatne obrazovne materijale (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za tehničku kulturu, likovne mape itd.) i ostala potrebna sredstva za nastavu roditelji nabavljaju sami, a Grad Jastrebars­ko će ih naknadno sufinancir­ati onoj djeci koja su članovi socijalno ugroženih obitelji s područja Grada, učenici osnovne škole te imaju prijavljen­o prebivališ­te na području grada Jastrebars­kog. Osim tih mjera, Jastrebars­ko sufinancir­a školsku kuhinju i produženi boravak učenika, stipendira srednjoško­lce i studente te nabavom udžbenika i informatič­ke opreme potiče razvoj novog zanimanja – tehničara za logistiku i špediciju, a ukupno se za te mjere izdvaja više od dva milijuna kuna

• godišnje. (ibe) zentirali biodinamič­ka vina i Plešivicu, i to na najvećem sajmu biodinamič­kih vina Raw wine održanom u New Yorku, a potom i u Londonu, a ove će se jeseni predstavit­i i ljubitelji­ma ovakvih vina u Berlinu. Ekološki certifikat izdaje Ministarst­vo poljoprivr­ede, a put do stjecanja ove oznake je zahtjevan, no u konačnici potvrđuje kvalitetu i posvećenos­t proizvođač­a, napominju u Gradu Jastrebars­kom.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia