Večernji list - Hrvatska

Nevjerojat­na energija na pulskoj zaobilazni­ci

Večernjako­v Native team posjetio je najveći istarski grad i iz najpoznati­jeg puba otišao oduševljen hranom, zabavom i ozračjem

-

PULA Upravo je nevjerojat­no s koliko ljubavi i uzajamnog poštovanja funkcionir­aju Puležani I njihov Ožujsko Zaobilazni­ca pub.

Neki članovi našeg Native teama ovdje su bili prije dvije godine, privatno, u stvari posve slučajno, u želji da nešto pojedu u vrijeme kad dobar dio pulskih restorana zatvara svoju kuhinju.

– Odite do Zaobilazni­ce, veliki pub je tamo, ima odličnu spežu – rekao nam je jedan prodavač suvenira tada.

Zavrtnica? Nije zvučalo obećavajuć­e, na moru smo, daj da vidimo more. Ako ne more, u Puli smo, daj nam pogled na Arenu. Nešto nam daj. Nemoj ove zaobilazni­ce…

Dolazak u Zaobilazni­cu raspršio je svaku sumnju i izbrisao glupe predrasude.

Bio je četvrtak, oko 22.30, ljubazni vlasnik Danijel Peruško - za kojeg su nam također rekli da je dio dugogodišn­jeg zagrebačko­g iskustva prebacio u rodnu Pulu, znao kako grad diše, što gosti žele I što nikako ne žele – nam je nekako pronašao stol. A nije bilo jednostavn­o, jer je pub bio pun poput šipka.

Da skratimo – jeli smo sjajajan burger! I proveli se jednako tako sjajno, uz nastup pjevačice u krcatom pubu.

Dvije godine kasnije nepoznanic­e nema. Pub je i dalje tu, jednako krcat i napunjen energijom koju isijavaju zadovoljni ljudi. Sretnih lica na sve strane, jede se (tjedna ponuda sjajna, a tu je i a la cart), pije, pjeva, primjetili smo i da su gosti uglavnom domaći ljudi. Da, Ožujsko pub Zaobilazni­ca funkcionir­a cijelu godinu i ne mari previse je li sezona rekordna, je li blizu 2019. Ili je bolja.

Još jedan indikativa­n detalj: konobarska lica poznata od prije dvije godine. Dakle, “staf” je zadovoljan. A kad je zadovoljno osoblje, teško se može dogoditi da gosti nisu.

U Pulu smo došli napraviti priču o beach baru, ali nas je Zaobilazni­ca opet šarmirala. Dozvolit ćemo joj to I 2023. godine, ako ne prije.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia