Večernji list - Hrvatska

Ante Delija u suzama: Ovo je pobjeda za mog preminulog prijatelja

- Dražen Brajdić

Drugu godinu zaredom Ante Delija borit će se za teškaškog prvaka američke PFL organizaci­je. Za novu priliku da osvoji prvu nagradu od milijun dolara, 32-godišnji Dubrovčani­n izborio se u Cardiffu i to tako što je u polufinaln­oj borbi tehničkim nokautom pobijedio Renana Ferreiru.

Razbio dvometraša

A ovaj brazilski dvometraš (203 cm), uopće nije došao u priliku da svoje duge noge i ruke iskoristi. Premda ga je, već u prvom srazu, pogodio u glavu i raskrvario, to Deliji nije smelo da krene u realizacij­u dobro pripremlje­ne taktike. A ona je podrazumij­evala skraćivanj­e distance, klinč uz žicu i pokušaje rušenja. Nakon što mu je rušenje i uspjelo, Ante protivniku nije dozvolio da ustane. Štoviše, u parteru ga je neumoljivo napadao da bi ga na kraju “iščekićao” do mjere da je sudac u kavezu Marc Goddard procijenio da je vrijeme za Brazilca spašava od daljnjih patnji, a možda i ozbiljniji­h ozljeda.

– Ključni ljudi iz mog kuta, Cro Cop i Stipe Drviš, složili su taktiku koju sam ja, eto, uspješno realizirao. Ideja je bila skratiti distancu, inzistirat­i na klinču. Stipe mi je kazao da pratim njegove ruke i na to sam bio koncentrir­an, a Cro Cop mi je pomogao pri zagrijavan­ju. Zapravo, radio sam s njim klasično hrvačko zagrijavan­je i to mi je pomoglo jer kada se s Mirkom hrvački zagrijavaš, onda ti je protivnik mala beba. Osjetio sam da sam snažniji, osjećao sam se jako dobro i rekao sam sebi “sad ili nikad”.

Nakon ovogodišnj­e polufinaln­e pobjede bio je znatno emotivniji nego nakon lanjskog ulaska u finale. Nakon sučeva prekida suze su odmah krenule i dugo ih nije mogao zaustaviti pa tako ni u zagrljaju svojih dubrovački­h navijača.

– Iza mene je teško razdoblje. Izgubio sam prijatelja Maru Peraka, čovjeka s kojim sam počeo trenirati i zato sam ovu pobjedu posvetio njemu. On će mi uvijek biti u mislima.

Tako će se 25. studenog “Hodajuća nevolja” (to je Antin borilački nadimak) boriti za laskavi naslov i vrlo unosnu nagradu od milijun dolara. A tom prigodom protivnik će mu biti Brazilac Matheus Scheffel koji je u drugom polufinalu, prekidom u trećoj rundi, pobijedio američkog hrvačkog specijalis­ta Juana Adamsa.

Favorit sam u finalu

S obzirom na to da je svog finalnoj suparnika nokautirao udarcem šakom u prvoj ovogodišnj­oj borbi, Hrvat će zacijelo biti favorit, no to je uloga koja protiv odlična udarača (trostrukog brazilskog prvaka u tajlandsko­m boksu) može biti i svojevrsna zamka.

– U svakoj borbi se svašta može dogoditi pa tako i u toj finalnoj, no ja sam bolji od Scheffela. Vjerujem u sebe i vjerujem da mu stilski ne odgovaram. Sad ću se odmoriti 10-15 dana i nakon toga ću krenuti s pripremama za finale – javio nam se Delija iz svlačionic­e prije no što će s Cro Copom, Stipom Drvišem i svojim vjernim navijačima otići proslaviti

• veliku pobjedu.

 ?? ?? ANTE DELIJA brazilskom suparniku, 203 cm visokom Ferreiri, nije dozvolio da se razmaše. Nakon što ga je srušio, tajfunski je navalio i izborio pobjedu prekidom
ANTE DELIJA brazilskom suparniku, 203 cm visokom Ferreiri, nije dozvolio da se razmaše. Nakon što ga je srušio, tajfunski je navalio i izborio pobjedu prekidom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia