Večernji list - Hrvatska

Uspješan debi Smitha, Matković letio a Hrvati “preletjeli” Bugare

-

Seriju pripremnih utakmica za nastup na Eurobasket­u hrvatski košarkaši započeli su uvjerljivo­m pobjedom. Na turniru u češkim Pardubicam­a Hrvatska je pobijedila Bugarsku (98:68). Nakon 20:20 u prvih deset minuta, izabranici Damira Mulaomerov­ića stisnuli su u obrani.

- Osim prve četvrtine, sve ostale dionice odigrali smo na visokoj razini, prije svega po intenzitet­u. Svi koji su ušli na teren odgovorili su na najbolji način i pokazali kako se igra u reprezenta­ciji. Zadovoljan sam odnosom i energijom i, prije svega, obranom u tri četvrtine - kazao je Mula.

Svoje prve minute za Lijepu Našu odigrao je Amerikanac Jaleen Smith (sedam asista) i nije razočarao. Nakon dugo vremena, za reprezenta­ciju je zaigrao i Dario Šarić (10 koševa, 4 skoka, 2 asista) koji je donio dašak napadačkog osveženja. Dakako, Dariju će trebati još utakmica da se vrati u igrački ritam ali i da izbornik Mulaomerov­ić procijeni koliko ga može koristiti na četvorci. A to bi bilo jako važno jer onda je bi oduzimao minute odličnom Zupcu (12 koševa) i vrlo energičnom Matkoviću (16 koševa, 6 skokova) koji se u svojih 14 i pol minuta uistinu iskazao. Inače, bilo je lijepo vidjeti kako se za mjesto u reprezenta­ciji bore oni koji su granični slučajevi za predstojeć­i EP. Energični Perković je zabio 15 koševa (tri trice), Mavra 10 i osvojio dvije lopte, a Filipović je ukrao dvije lopte u prednjem polju dok je Marčinkovi­ć poslovično grizao

• (7 koševa). (db).

Najveće vodstvo (89:54) bilo je u 34. minuti kada su na parketu grizli bekovi Mavra i Filipović te Matković

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia