Večernji list - Hrvatska

Osuđenom svećeniku ne mogu dostaviti presudu

Domagoj Kelava pijan je napao časnu sestru, za što je i osuđen, dok mu za napad na drugu ženu još sude, pojasnili su sa zadarskog suda

- (Frane Šarić)

Svećenik je nakon oba napada završio iza rešetaka, a da su se incidenti dogodili, potvrdila je i zadarska Nadbiskupi­ja

Pet mjeseci prošlo je otkako je svećenik Domagoj Kelava u Sukošanu napao 70-godišnju časnu sestru, a taj slučaj još nije dobio pravomoćni sudski epilog. Baš kao što sudski epilog nije dobio ni incident koji se zbio dva mjeseca poslije, kada je Kelava u Sukošanu napao još jednu, 43-godišnju ženu. Zašto je tome tako, pojasnili su s Općinskog suda u Zadru.

– U prvom postupku (napad na časnu sestru) sud zasad nije uspio dostaviti presudu svim strankama pa nije ni mogla nastupiti pravomoćno­st niti je rok za podnošenje žalbe počeo teći. Što se tiče drugog postupka, on još traje pa presuda nije donesena – objasnili su s Općinskog suda u Zadru.

Domagoj Kelava teretio se da je 26. travnja u alkoholizi­ranom stanju napao 70-godišnju časnu sestru te da ju je udario. Zbog toga je prije pet mjeseci zbog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajim­a protiv javnog reda i mira nepravomoć­no osuđen na 10 dana zatvora. Malo poslije napada na časnu sestru napao je 43-godišnju ženu, koju je krivio za to što je bio priveden i pritvoren nakon prvog napada. Bio je pritvoren i nakon drugog napada. Prvi put je iza rešetaka proveo 10, a drugi put 15 dana. Nakon tih napada reagirala je i zadarska Nadbiskupi­ja, koja ih je osudila dok je Kelavi preporučil­a da ode na liječenje.

Podsjetimo, 70-godišnja časna sestra, koju je 43-godišnji svećenik udario i ozlijedio je, poslije je kazala da je on nije udario, opravdavaj­ući to svojim problemima s vratnom kralježnic­om. Čak je novinaru Večernjeg lista tada poručila “da ne širi nekakve nebuloze i istina će nas osloboditi”. Navodno je i druga Kelavina žrtva negirala napad, tvrdeći da je pala s bicikla. No da su žene napadnute, potvrdila je na koncu zadarska Nadbiskupi­ja, a javnost je za slučaj doznala nakon što su mještani Sukošana o tome anonimno obavijesti­li novinare. Domagoj Kelava nije odgovarao na upite novinara Večernjeg lista. •

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia