Večernji list - Hrvatska

Muke po treneru Ivici Obrvanu ozljeda sve više, strpljenja sve manje

- Damir Mrvec

Rukometaši PPD Zagreba u srijedu ugošćuju Porto u susretu trećeg kola elitne skupine Lige prvaka. Obje momčadi još nemaju ni boda pa i m je ta utakmica izuzetno važna. Ivica Obrvan, trener zagrebaša, muku muči s momčadi. Ima jako puno ozlijeđeni­h igrača, neki još nisu dostigli željenu formu, a pitanje je i hoće li biti strpljenja uprave dogodi li im se i treći poraz u Ligi prvaka.

Mladi i neiskusni

- Srna sigurno neće igrati, još se ne zna ni kada bi se trebao vratiti. Kavčić se vratio u sastav, ali dugo nije igrao i osjeća bolove u operiranom ramenu. Dibirov nije trenirao od susreta u Magdeburgu kada je zadobio posjeklinu i trenutačno nisam siguran hoće li dobiti liječničko dopuštenje za igranje. Vratar Panjkret tek se vratio s oporavka i daleko je od prave forme. Slavić se također žali na ozljedu lakta. I što mi sada preostaje? Imamo jako mladu i neiskusnu vanjsku liniju, a iskusne igrače samo na mjestu kružnog napadača i krila. A ti mladi dečki igraju jako promjenlji­vo, što je na kraju krajeva i razumljivo. Moramo se s time nositi, nema nam druge - kaže Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba.

U Magdeburgu je čak veći dio prvog poluvremen­a rezultat bio podnošljiv, ali na kraju je bilo deset golova prednosti za Nijemce.

- Nadam se da ćemo protiv Porta u srijedu igrati puno bolje i da ćemo uz dodatni angažman doći do pozitivnog rezultata, koji bi nam jako puno značio kako zbog prvih bodova, tako i zbog samopouzda­nja igrača u sve ono što radimo - ističe trener zagrebaša.

Postoje li neke naznake da će se momčad pojačati?

- Trenutačno nemam odgovor na to pitanje. Vjerujem da uprava radi najbolje što može. Netko će reći zašto ne pokušam na mjestu organizato­ra igre s nekim iskusnijim, Dibirovom ili Čupićem, ali bojim se da to ne bi imalo učinka. Moram se suočiti s činjenicom da na mjestu srednjaka imamo Dodića i Sirotića, izuzetno mlade i neiskusne igrače s kojima treba još puno raditi,. Dodić je u klub došao nakon što mjesec dana nije uopće trenirao, a ušao je u ritam a da nije s nama prošao pripreme - napominje Obrvan.

Što znate o Portu?

- Momčad je to koja ima sedam stranaca, vodi je Šveđanin Magnus Andersson. Prošle sezone su često igrali sedam na šest, ove godine igraju tako puno manje. I oni su ušli u niz poraza i sigurno će doći motivirani u Zagreb. Ali, i mi smo jako motivirani - rekao je Obrvan.

Luka Lovre Klarica također je jedan od mlađih igrača.

- Jesam mlad, ali ovo mi je već treća sezona u prvoj momčadi i trebao bih biti puno sigurniji nego što jesam - samokritič­no kazao je Klarica i dodao:

Ozljede nisu alibi

- Ponovno nismo dobro započeli u Ligi prvaka. Ne možemo se izvlačiti na ozljede, mladi jesmo, ali meni je, kako sam rekao, ovo već treća sezona i smatram da bih morao igrati sigurnije i dat ću sve od sebe da tako i bude u sljedećim utakmicama. Moramo složiti i obranu i napad, nije bilo najbolje u prve dvije utakmice, ali znamo što nam je činiti i sigurno ćemo nastojati dati sve od sebe i nadati se pozitivnom rezultatu.

- Moram nešto reći za Klaricu. Ono što se ne zna, a sportskoj javnosti to treba reći. Naime, Lovre igra s ozljedom i uz jake bolove. Ima oteklinu u predjelu prepona, ali stišće zube - zaključio je Obrvan.

posto obranjenih šuteva imaju vratari PPD Zagreba nakon prve dvije utakmice u skupini

 ?? ?? DAVID MANDIĆ Sjajno igra za rukometaše njemačkog Melsugena
DAVID MANDIĆ Sjajno igra za rukometaše njemačkog Melsugena
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia