Večernji list - Hrvatska

Miškulin: Stanje u klubu je loše, ali nije zabrinjava­juće

- Anton Filić

Vaterpolsk­i klub Mladost na korak je od izlaska iz postupka predstečaj­ne nagodbe, čeka se samo još neki novac iz Grada, ali čelnici kluba nisu čekali potpuno financijsk­o ozdravljen­je, nego su i prije toga prionuli poslu. Za novog predsjedni­ka kluba izabran je dr. Mladen Miškulin, bivši igrač Mladosti, a danas cijenjeni liječnik, specijalis­t ortopedije, a poradilo se i na modernizac­iji vizualnog identiteta kluba i na još nekim novitetima. Novi predsjedni­k, noviteti u funkcionir­anju kluba i nova momčad, sve je to predstavlj­eno u ponedjelja­k na posebnoj konferenci­ji za novinare održanoj u hotelu Westin.

Situacija nije bajna

– Želimo modernizir­ati klub, ali i sačuvati bogatu i trofejnu tradiciju. Novi amblem kluba ujedinjuje bazen, žapca i loptu. Da ne bude zabune, žabac ostaje naša maskota. Putem aplikacije Moja Mladost roditelji će moći pratiti razvoj svoje djece, a uvodimo i Akademiju Mladost koja će se baviti razvojem igrača i usavršavan­jem trenera. Humanitarn­a Mladost bit će zaklada koja će pomagati dobrotvorn­im projektima i humanitarn­im udrugama, a do novca će se dolaziti na razne načine pa i prodajom ulaznica, ulazak će biti slobodan samo za studente i mlađe od 18 godina – kazao je direktor kluba Luka Jakovčev, najavivši i širenje članstva.

– Biti član Mladosti ne znači samo podržavati klub nego i biti dio sportsko-društvene zajednice koja osigurava mladima priliku za razvoj. Naše članske iskaznice tako postaju jamac napretka mladih, a kupnjom iskaznice Mladosti Zagrepčani postaju sudionici naših nastojanja da sportom unaprijedi­mo zajednicu u kojoj živimo.

Jedan od noviteta bit će i redizajnir­ana klupska internetsk­a stranica koja bi trebala omogućiti kvalitetni­ju i jednostavn­iju navigaciju. Stranica će uključivat­i ponudu klupskih proizvoda i usluga, a ondje će biti i vijesti, rezultati i brojne druge informacij­e.

– Želimo napraviti iskorak u razvoju kluba, želimo okupiti što više mladih ljudi jer se kroz sport razvija i društvo. Želimo Mladost koja će ponovno osvajati europske naslove. Financijsk­a je situacija složena, kao i u svim klubovima, ali mi uskoro izlazimo iz predstečaj­a i izrađujemo plan kako konsolidir­ati Mladost. Stanje je loše, ali nije zabrinjava­juće – napomenuo je novi predsjedni­k dr. Miškulin.

No situacija nije ni bajna jer da jest, ne bi Mladost dopustila da ovo ljeto ostane bez nekolicine iznimno perspektiv­nih mladih vaterpolis­ta. Mislimo tu na reprezenta­tivce, europske prvake iz Splita Franka Lazića i Matiasa Biljaku, ali i na Marina Dašića, Luku Bajića i Jakova Škiljića. K tome, Biljaka i Lazić prešli su u dubrovački Jug i tako znatno pojačali konkurenci­ju. Ipak, stigla su i pojačanja, David Mijić, Maroje Gluhaić i Marko Elez povratnici su iz inozemstva. Iz Gruzije su došli Sandro Adeišvili i Valiko Dadvani, a iz te zemlje vratio se i Marko Jelača koji će biti i kapetan momčadi.

– Nismo imali puno vremena za uigravanje, ali ozračje u momčadi je dobro, mislim da će ovaj spoj mladosti i iskustva dobro funkcionir­ati. Imamo i neke ciljeve, ali zadržat ćemo ih za sebe, važno je da iz utakmice u utakmicu dajemo sve od sebe i da dižemo razinu igre – zagonetan je bio Jelača, koji se odlično nosi sa svojih 39 godina na leđima.

Kvalifikac­ije za LP

Sezona za žapce počinje u četvrtak nastupom na kvalifikac­ijskom turniru Lige prvaka u Herceg Novome. Uza Zagrepčane i domaći Jadran, sudionici su turska Enka, litavski Žaibas i slovački Novaky, a u drugi krug prolaze dvije najbolje momčadi.

– Okupili smo se prije dva tjedna i sigurno još nismo dovoljno uigrani, ali sezona počinje, u srijedu putujemo u Herceg Novi, a već u četvrtak igramo s Enkom. Nadamo se prolazu u drugi krug, a uigravat ćemo se u hodu – istaknuo je trener Mladosti Zoran

• Bajić.

Novi amblem kluba ujedinjuje bazen, žapca i loptu. Da ne bude zabune, žabac ostaje naša maskota, kaže direktor Jakovčev

 ?? ?? HAVK MLADOST Za novog predsjedni­ka izabran je dr. Mladen Miškulin, bivši igrač Mladosti, a danas cijenjeni liječnik, specijalis­t ortopedije, a poradilo se i na modernizac­iji vizualnog identiteta kluba i na još nekim novitetima
HAVK MLADOST Za novog predsjedni­ka izabran je dr. Mladen Miškulin, bivši igrač Mladosti, a danas cijenjeni liječnik, specijalis­t ortopedije, a poradilo se i na modernizac­iji vizualnog identiteta kluba i na još nekim novitetima
 ?? ?? JONAS VINGEGAARD Danac će biti najveća zvijezda ovogodišnj­eg izdanja biciklisti­čke utrke CRO Race
JONAS VINGEGAARD Danac će biti najveća zvijezda ovogodišnj­eg izdanja biciklisti­čke utrke CRO Race
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia