Večernji list - Hrvatska

Afganistan­ac Roohollah gledatelje je oduševio znanjem hrvatskog

-

U audicijski­m epizodama showa Masterchef koji se prikazuje na Novoj TV, osim onih koji su osvojili bijelu pregaču i tako osigurali prolaz, istaknuo se i Afganistan­ac Roohollah Ozbak.

Iako žiri nije odlučio da je njegovo jelo dovoljno dobro da bi zaslužio šansu pokazati svoje umijeće u daljnjim epizodama, gledatelje je Ozbak oduševio pozitivnom energijom, ali i time što je odlično naučio govoriti hrvatski jezik. Bivši natjecatel­j, kojemu je najveća želja otvoriti svoj restoran, rođen je u Afganistan­u odakle se potom preselio u Iran, a onda kao 19. godišnjak s roditeljim­a pokušao emigrirati u Austriju odakle su ga deportiral­i pa je završio u Hrvatskoj.

U Masterchef se htio prijaviti odavno, a tužan je zbog svog neuspjeha. Ipak, navodi da se želi ponovno prijaviti u taj show. Kuhanje ga je počelo zanimati kada je imao 15 godina, a prvo je kuhao perzijska jela.

Nerado govori o svojoj prošlosti, ali priznaje da je zavolio Hrvatsku nakon što su ga deportiral­i iz Austrije. – Da, tako je deportiral­i su nas, ali kad smo došli i vidjeli kako je to lijepa država s dobrim ljudima, odlučili smo ostati – kazao je i otkrio da je posjetio Split, Karlovac, Hvar, Šibenik. Trenutačno je u Splitu i kaže da mu je tamo – prva liga.

Naučiti hrvatski jezik isprva mu je bilo jako teško, jer je radio i išao u školu, no savladao ga je uz pomoć tečaja.

Prva rečenica koju je naučio bila je: “Ja se zovem Roohi”. Najradije bi u budućnosti, kaže, kad jednog dana otvori svoj restoran, spremao ‘fine dining’ jela.

Nerado govori o svojoj prošlosti, ali priznaje da je zavolio Hrvatsku nakon što su ga deportiral­i iz Austrije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia