Večernji list - Hrvatska

Wolfsburg sprema otkaz Niki Kovaču

-

nekih europskih vratara?

– Po načinu i stil branjenja je kao Thibaut Courtois, iako nema njegove gabarite. No, koristi njegove metode, popularnu zvijezdu, kada se raširi. Dobar je u svim segmentima. Jedan je o rijetkih kompletnih vratara. Nemoguće mu je praktički zabiti pogodak u situacijam­a jedan na jedan, ima taj Neuerovski stil.

Boromisa je nakon Dinama, gdje je bio trener vratara, pomoćnik i koordinato­r, otišao u Olimpiju gdje je bio u stožeru Dine Skendera.

– Radio sam i u Rudaru iz Velenja gdje sam bio pomoćni trener i zadužen za dovođenje igrača. Potom sam se opet vratio u Olimpiju gdje sam bio tehnički direktor i skaut, a od prije nekoliko mjeseci preuzeo sam funkciju sportskog direktora. Imamo sjajne rezultate. Prva momčad odlično gura u prvenstvu, imamo devet pobjeda i poraz. Juniori i kadeti su nam prvi, krenuli smo u potpuni reorganiza­ciju kluba i već sada pokazujemo kakve rezultate možemo ostvariti...

Klub je prije nekoliko mjeseci bio u fokusu medija zbog ružnog rastanka s Robertom Prosinečki­m?

– Kada je on bio u klubu, imali smo dobar odnos. On i uprava se nisu našli i sve je na kraju otišlo malo predaleko – zaključio je Boromisa.

Pretposlje­dnje mjesto u Bundesligi, sa samo jednom pobjedom u prvih sedam kola, drži Wolfsburg Nike Kovača. Loš ulazak u sezonu i sukobi s nekim igračima gurnuli su hrvatskog trenera na rub otkaza, pišu njemački mediji, a podsjećaju i na izjavu u kojoj je Kovač poručio da bi on i njegov brat Robert mogli zamijeniti neke od prvotimaca.

– Ne možemo pokazati ni neke osnove koje vam trebaju da biste igrali nogomet – strast, mentalitet, žrtvovanje. To je ono što nam nedostaje. Nogomet je rad, pogotovo popravljan­je stvari u kojima si limitiran – rekao je Kovač.

Njemački mediji već barataju i imenom Kovačeva nasljednik­a. Navodno je to donedavni trener Bochuma Thomas Reis. Poznata mu je situacija u klubu jer je od 2016. do 2019. bio trener Wolfsburgo­ve U-19 momčadi.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia