Večernji list - Hrvatska

Može li netko pomrsiti račune Jugu AO i splitskom Jadranu?

- Anton Filić

Počinje nova vaterpolsk­a sezona, Mladost na turniru u Herceg Novome lovi jedno od prva dva mjesta

Nastupom Mladosti na kvalifikac­ijskom turniru Lige prvaka u Herceg Novome, u četvrtak počinje nova klupska vaterpolsk­a sezona. Prvi suparnik Zagrepčana u četvrtak u 17 sati turska je Enka, za koju su nekad igrali naši igrači Igor Hinić i Damir Burić, a ostali su sudionici turnira, uz domaćina Jadran, litavski Žaibas i slovački Novaky. U drugi krug ulaze dvije najbolje momčadi i žapci ne bi trebali imati problema, ali nastupaju u potpuno izmijenjen­om sastavu pa treba biti oprezan.

Uigravanje u hodu

- Okupili smo se prije dva tjedna i još nismo dovoljno uigrani, ali sezona počinje... Nadamo se ulasku u drugi krug, a uigravat ćemo se u hodu - napominje trener Mladosti Zoran Bajić.

U subotu počinje i hrvatsko prvenstvo (uz odgodu utakmice između Mladosti i Medveščaka), a u prvom se kolu još sastaju: Jadran - KPK, Jug AO - Mornar BS, Solaris - POŠK i Zadar 1952 - Primorje EB.

Osim Mladosti i drugi su naši klubovi pretrpjeli znatne igračke (neki i trenerske) promjene. Jug je tako ostao bez Hrvoja Benića (otišao u Hannover), Argyropoul­osa (Ferencvaro­s) i Papanastas­ioua (Olympiakos), ali je dobio europske prvake iz Mladosti Matiasa Biljaku i Franka Lazića, a i trenerski je ojačan dovođenjem Hrvoja Koljanina za pomoćnika Vjekoslavu Kobešćaku.

Jadran su napustili Konprijeti­ti stantin Harkov (Brescia) i Luka Podrug (POŠK), ali su mu pristupili Marin Tomasović (Jug) i Ivan Domagoj Zović (Szolnoki), pa su Splićani nekako na istome (uz manji minus), dok se najviše ojačalo Primorje dovođenjem iz Hannovera bivšeg hrvatskog reprezenta­tivca Petra Muslima i Crnogorca odnosno bokeljskog Hrvata Darka Brguljana. Pa bi Riječani mogli i najozbiljn­ije za

jugašima i jadranašim­a.

Što se trenerskih promjena tiče, s novim učiteljima će u novu sezonu ući KPK (Marijan Kosović umjesto Zorana Mustura) i POŠK (Joško Kreković umjesto Mirsada Zajmovića).

Žapci na gruzijski pogon

No, vratimo se Mladosti, za koju se nikako ne može reći da je profitiral­a od ovoljetnog prijelazno­g roka. Momčad sa Save ostala je bez spomenutih reprezenta­tivaca Biljake i Lazića, ali otišli su i Marin Dašić (Lille), Luka Bajić (talijanski Anzio) i Jakov Škiljić (Ludwigsbur­g). Došli su pak povratnici iz inozemstva David Mijić, Maroje Gluhaić i Marko Elez, Gruzijci Sandro Adeišvili i Valiko Dadvani, a iz te zemlje vratio se i naš Marko Jelača koji će biti i kapetan momčadi.

- Mislim da su očekivanja za novu sezonu u skladu s dosadašnji­m težnjama Mladosti, da budemo što je više moguće kvalitetni­ji i kompetitiv­niji u hrvatskom prvenstvu. Malu prednost dao bih Jugu i Jadranu, a Mladost i Primorje vidim kao potencijal­ne borce za treće mjesto. U Europi nam je cilj otići što dalje, ako ne u Ligi prvaka, onda u Eurokupu. Svakako želimo ući i u polufinale Hrvatskog kupa. Cilj nam je također razvijati naše mlade igrače. Na nekoliko njih može se ozbiljno računati, pa ćemo napraviti sve da ih potpuno osposobimo u bližoj budućnosti. Mladost će u svakom slučaju nastojati biti na razini tradicije koju ovaj klub ima - istaknuo je Bajić koji se kao pomoćnik izbornika okitio zlatom na Europskom prvenstvu u

• Splitu.

 ?? ?? MARKO JELAČA vratio se na Savu i s 39 godina preuzeo kapetansku ulogu. Ako Mladost ne uspije stići do Lige prvaka, ozbiljno će se pozabaviti Eurokupom
MARKO JELAČA vratio se na Savu i s 39 godina preuzeo kapetansku ulogu. Ako Mladost ne uspije stići do Lige prvaka, ozbiljno će se pozabaviti Eurokupom
 ?? ?? ISABELA ŠTIMAC Libero naše reprezenta­cije uklopio se u sivilo
ISABELA ŠTIMAC Libero naše reprezenta­cije uklopio se u sivilo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia