Večernji list - Hrvatska

Loš plasman na SP-u mogao bi skupo koštati izbornika Željka Ostrmana

-

Na nedavnom socca Svjetskom prvenstvu u malom nogometu koje se održalo u Budimpešti hrvatska malonogome­tna reprezenta­cija nije doživjela uspjeh kakvome se nadala. Sa sveukupno dvije pobjede, jednim porazom i jednim remijem u vrlo teškoj i izazovnoj grupi, svega ju je jedan bod dijelio do prolaska u osminu finala. Ipak su reprezenta­cije Grčke i Čilea iz skupine B prošle u daljnju fazu natjecanja. Prve dvije godine, u Lisabonu i na Kreti u Grčkoj, naši reprezenta­tivci bili su zaustavlje­ni u osmini finala. Shodno tome, promijenio se izbornik pa je umjesto tadašnjeg

Dina Kovača strateg hrvatske reprezenta­cije postao Bjelovarac Željko Ostrman. Reprezenta­tivci koje je za ovo prvenstvo okupio Ostrman imali su velikog potencijal­a, a mnogi su govorili da je sastavljen­a i najbolja reprezenta­cija do sada. Ipak, u nedostatku sportske sreće Hrvatska nije uspjela stići dalje od grupne faze. Na sastanku Upravnog odbora Hrvatskog socca malonogome­tnog saveza, koji se održao nakon Svjetskog prvenstva, odlučeno je da će se više o sudbini izbornika Ostrmana razgovarat­i tek u siječnju, prije početka priprema za sljedeće Svjetsko malonogome­tno prvenstvo koje se održava u Essenu u Njemačkoj 2023. godine.

– Moramo naglasiti da nismo zadovoljni ostvarenim rezultatim­a u Budimpešti. Očekivanja su bila znatno veća, a toga je svjestan i sam izbornik. Dogovorili smo se da su nužne velike promjene prije nastupa na idućoj svjetskoj smotri u Njemačkoj, ali i da nećemo brzati s donošenjem odluke o tome tko će s klupe povesti reprezenta­ciju. Ima više zainteresi­ranih kandidata, a moguće je da to ponovno bude i Željko Ostrman – rekao je Vedran Prga u ime Hrvatskog socca malonogome­tnog saveza.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia