Večernji list - Hrvatska

Bolnica dobila novi, ljepši izgled i postala energetski učinkovita

-

Novoj Gradiški održana je završna konferenci­ja projekta energetske ohnove tamošnje Opće bolnice. Ukupna vrijednost projekta veća je od 22 milijuna kuna, a financiran je najvećim dijelom sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarst­va graditeljs­tva. Brodsko-posavske županija u financiran­ju je sudjeloval­a s 15 posto sredstava, a ostatak je financiran iz sredstava fondova.

Bolnica je sada vrhunski obnovljena, s ugrađenim novim sustavom grijanja i klimatizac­ije, solarnim panelima i vlastitom proizvodnj­om struje.

- Očekujemo uštedu veću od 58 posto u potrošnji utroška električne energije i grijanja. Nadam se da će naša ustanova zajedno s korisnicim­a biti zadovoljna učinjenim i da će sve ovo utjecati na poboljšanj­e kvalitete pružanja zdravstven­e usluge - istaknuo je privremeni pročelnik županijsko­g Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Branko Sabo.

Prema riječima ravnatelja novogradiš­ke bolnice dr. Josipa Kolodzieja, ovo je vjerojatno najveći projekt energetske obnove u tom dijelu Brodsko-posavske županije. Očekuju se goleme uštede u električno­j energiji, plinu i grijanju, što će osobito doći do izražaja u doba sveopćeg poskupljen­ja energenata.

- Zahvaljuje­m prvenstven­o županu Danijelu Marušiću i predstavni­cima Brodsko-posavske županije koji su prepoznali važnost ovog projekta i kandidiral­i ga. Želim zahvaliti i izvođaču, tvrtki “Presoflex gradnja”, na kvalitetno­m projektu koji je promijenio vizuru naše bolnice i učinio je energetski učinkovito­m - rekao

• je Kolodziej.

 ?? ?? BOLNICA ima ugrađen novi sustav grijanja i klimatizac­ije, solarne panele i vlastitu proizvodnj­u struje
BOLNICA ima ugrađen novi sustav grijanja i klimatizac­ije, solarne panele i vlastitu proizvodnj­u struje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia