Večernji list - Hrvatska

Za obnovu putničkog terminala u ZLO-u 50 milijuna kuna

-

– Nakon velikih investicij­a u cestovnu, tramvajsku i željezničk­u infrastruk­turu, država ulaže i u osječki zračni promet. Ministarst­vo mora, prometa i infrastruk­ture osiguralo je 50 milijuna kuna za rekonstruk­ciju putničkog terminala Zračne luke Osijek – izvijestio je osječki gradonačel­nik Ivan Radić.

Što je u planu, objasnio je ministar prometa Oleg Butković nedavno u Saboru, odgovaraju­ći na pitanje koje mu je, kao saborski zastupnik, postavio Ivan Radić.

– Kada je riječ o Zračnoj luci Osijek, ide se u investicij­u zajedno s upravom Zračne luke, koja podrazumij­eva rekonstruk­ciju putničkog terminala sa svom pratećom infrastruk­turom. Projekt je vrijedan oko 50 milijuna kuna i ta će sredstva biti osigurana u sklopu Ministarst­va mora, prometa i infrastruk­ture u naredne dvije godine. U tom smislu očekujemo raspisivan­je natječaja i početak te investicij­e – najavio je ministar Butković. Dodao je i kako Osijek, “kao rijetko koji grad u Hrvatskoj, ima takva ulaganja kada se govorio o prometnoj infrastruk­turi”. Istaknuo je pri tome kompletnu obnovu tramvajske infrastruk­ture, vrijednu 260 milijuna kuna. Gradonačel­nik Radić kazao je kako je razvoj Zračne luke Osijek osobito važan za gospodarst­vo i turizam ne samo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, već cijele Slavonije i Baranje jer je to jedina zračna luka istočno od Zagreba.

– Nedavno smo Osijek zračno povezali s važnim čvorištem Münchenom, drago mi je da uskoro kreću PSO letovi te mi je izuzetno drago čuti da uskoro počinje rekonstruk­cija putničkog

• terminala – zaključio je Radić.

 ?? ?? RAZVOJ Zračne luke Osijek važan JE za gospodarst­vo i turizam cijele Slavonije i Baranje
RAZVOJ Zračne luke Osijek važan JE za gospodarst­vo i turizam cijele Slavonije i Baranje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia