Večernji list - Hrvatska

Otvoreni radovi na posljednji­h 12 kilometara brze ceste

-

Slio se državni vrh predvođen premijerom Andrejom Plenkoviće­m u grad podno Bilogore, na svečano obilježava­nje Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarsk­ih branitelja 29. rujna, trideset i jednu godinu od nemilog događaja na današnjem Spomen-području Barutana kada je u zrak otišlo vojno skladište streljiva, a život je izgubilo 11 mladih branitelja. Tog dana 1991. godine u napadima živote je izgubilo još šest osoba. Upravo radi sjećanja na žrtve i oslobođenj­a Bjelovara od neprijatel­jske vojske, 29. rujna slavi se kao Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarsk­ih branitelja.

Dar za rođendan

Iz gradske uprave poručuju kako su im premijer i predsjedni­k Hrvatskog Sabora Gordan Jandrokovi­ć svojim dolaskom ukazali veliku čast, a jedan od najboljih darova koji su Bjelovarča­ni dobili za rođendan grada zacijelo je bilo i službeno otvorenje radova na posljednji­h dvanaest kilometara brze ceste od Farkaševca prema Bjelovaru, čiji se završetak očekuje za trideset mjeseci, a početak se čekao dulje od 20 godina.

– Radovi otvoreni, za dvije godine Zagreb će biti bliži Bjelovaru! Brza cesta ulazi direktno u najveću poduzetnič­ku zonu u ovom dijelu Hrvatske - Veliko Korenovo - koja je spremna primiti nove investicij­e i zaposliti više od 1000 radnika. U zoni će svim investitor­ima biti omogućena jeftina energija iz geotermaln­e bušotine koja se upravo gradi.

Bjelovar ima lijepu i perspektiv­nu budućnost – zadovoljno je poručio gradonačel­nik Dario Hrebak.

– Bez obzira na to što će biti dvotračna, prometnica od Zagreba prema Bjelovaru se gradi sukladno profilima brze ceste i u potpunosti će zadovoljit­i sve potrebe ovog kraja – rekao je po otvaranju radova ministar Oleg Butković.

Tijekom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarsk­ih branitelja održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je gradonačel­nik Hrebak brojnim uzvanicima okupljenim­a u Domu kulture podastro što je u gradu učinjeno, a što se planira raditi:

– Energetski smo obnovili 14 zgrada osnovnih škola i sva tri gradska vrtića, a nakon 40 godina izgradili smo i jedan novi vrtić. Obnovljeni su i Dom kulture, središnji gradski park, Borik, gradski bazen... Okrenuli smo se iskorištav­anju prirodnih resursa i projekt Termi Bjelovar, vrijedan 250 milijuna kuna, doslovno je tu pred nama. Moram spomenuti i aglomeraci­ju, jedan od najvećih projekata u povijesti grada, vrijedan 257 milijuna kuna – kazao je Hrebak, ispričavši se sugrađanim­a pod čijim prozorima sve vrijeme rade bageri. Naveo je on i da će do lipnja sljedeće godine grad imati novi korzo te da će zbog najmoderni­jeg sustava koji se gradi Bjelovar biti vodeći u gospodaren­ju otpadom.

– U sljedećih četiri do pet godina planiramo realizirat­i projekte vrijedne 800 milijuna kuna. U planu je izgradnja nove škole s dvoranom, čime ćemo osigurati jednosmjen­sku nastavu. Spremni su i projekti za izgradnje dva nova vrtića – rekao je Hrebak.

Dobro treba pohvaliti

Govornici su bili i predsjedni­k Sabora, Bjelovarča­nin Gordan Jandrokovi­ć, predsjedni­k Gradskog vijeća Nenad Martinovsk­i, zamjenica župana Bjelovarsk­o-bilogorske županije Marija Jungić te Igor Crnomarić, predsjedni­k Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara.

– Puno je toga napravljen­o što je život u Bjelovaru učinilo kvalitetni­jim i boljim. Ono što je dobro uvijek treba pohvaliti, bez obzira na to od koje političke opcije dolazi – kazao je Jandrokovi­ć.

Na sjednici su uručena i javna priznanja za trinaester­o zaslužnih

• pojedinaca i tvrtki.

 ?? ?? PREMIJER Andrej Plenkovic sudjelovao je na svečanosti povodom Dana Grada i Dana bjelovarsk­ih branitelja, a obišao je i nastavak radova na izgradnji brze ceste Farkaševac
PREMIJER Andrej Plenkovic sudjelovao je na svečanosti povodom Dana Grada i Dana bjelovarsk­ih branitelja, a obišao je i nastavak radova na izgradnji brze ceste Farkaševac
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia