Večernji list - Hrvatska

Asfaltiran­a i uređena Ulica Matije Gupca, obilježen i pješački prijelaz

-

Općinske vlasti Općine Gunja nastavljaj­u s aktivnosti­ma asfaltiran­ja te uređenja ulica i nogostupa na području Općine s ciljem podizanja kvalitete života mještana.

Tako je na red došla i izgradnja nerazvrsta­ne ceste u Ulici Matije Gupca u Gunji te je prije nekoliko dana i završena. Postavljen­a je i prometna signalizac­ija – prometni znakovi i obilježen pješački prijelaz. Načelnik Općine Gunja Ante Gutić pojašnjava kako je projekt prijavljen Ministarst­vu regionalno­g razvoja i fondova Europske unije na Poziv za iskaz interesa za financiran­je projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je više od 530 tisuća kuna od kojih je udio Ministarst­va u realizacij­i projekta iznosio 250.000 kuna, dok je razliku financiral­a Općina Gunja.

– Ulica Matije Gupca je peta ulica koja je asfaltiran­a u mojih pet godina na mjestu načelnika Općine. Mogu reći, što je mišljenje i samih mještana, da je ovo možda i najbolje uređena ulica jer ima dovoljno širine i dobru podlogu – rekao je Gutić.

Napomenuo je kako je u Gunji preostalo još 12 ulica koje treba asfaltirat­i i urediti te da mu je cilj da do kraja ovoga načelničko­g mandata budu asfaltiran­e i obnovljene sve ulice u naselju.

– U planu nam je da sljedeće godine asfaltiram­o još dvije-tri ulice. Svjesni smo da će to biti teško i da će sve ovisiti o tome kakav će biti proračun kao i hoće li biti natječaja – rekao je Gutić.

Paralelno se rade i nogostupi tako da je pripremlje­n troškovnik za uređenje nogostupa u dijelu Ulice Miroslava Krleže. Hoće li se već ove godine početi s uređenjem, ovisi o tome kada će biti raspisan natječaj za jedinice lokalne samouprave u kojima nacionalne manjine čine više od

• 5 posto stanovništ­va.

 ?? ?? ULICA Matije Gupca poslije asfaltiran­ja i uređivanja
ULICA Matije Gupca poslije asfaltiran­ja i uređivanja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia