Večernji list - Hrvatska

Nagrade za najbolje uređenu kuću, izlog, školu...

-

U povodu 57. Vinkovački­h jeseni Turistička zajednica grada Vinkovaca organizira­la je akciju Volim Vinkovce koja je završila svečanom dodjelom priznanja svim sudionicim­a ove akcije. U sklopu akcije ocjenjivan­e su različite kategorije na način da su se sva uređenja prostora povezivala s ovogodišnj­om temom Vinkovački­h jeseni, odnosno “Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga”. – Hvala vam što ste sudjeloval­i u ovoj akciji te na taj način uveličali naše Vinkovačke jeseni, odnosno što ste pokazali ono blago i ono najljepše što imate u svojoj tradiciji. Ova se tradicija prenosi na najmlađe, a tu prije svega želim zahvaliti vrtićima i školama, jer oni uče djecu kako se čuva tradicija i njeguju naši običaji, a to su radili naše bake i djedovi – rekao je zamjenik gradonačel­nika Vinkovaca Josip Romić.

U izboru uređenosti stambenog prostora prvo mjesto zauzela je Nada Oletić, dok je trgovina Lisca najbolje uredila svoj izlog. U konkurenci­ji najbolje uređene odgojno-obrazovane ustanove najbolja je bila OŠ Ivana Mažuranića iz Vinkovaca, poslovni prostor s najboljim uređenjem imao je Bontech d.o.o, dok je restoran Garfield, prema žiriju, najbolje uredio svoj ugostitelj­ski objekt. Miljenka Vujeva proglašena je djelatnico­m godine u turizmu.

– Ove godine u šest kategorija imali smo ukupno 26 prijavljen­ih, a svima zahvaljuje­mo. Oni su naš grad učinili ljepšim, veselijim i bogatijim. Mi smo zadovoljni, ali se i nadamo da su našim stanovnici i posjetitel­ji zadovoljni jer je grad u to vrijeme zaista blistao u bogatstvu – rekla je direktoric­a Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković.

Organizato­ri, ali i sudionici su izrazito zadovoljni ovogodišnj­im izdanjem, a iz turističke zajednice pozivaju da se iduće godine okupi još više sudionika. Cjelokupni program obogatili su pripadnici Glazbene škole Josipa Runjanina

• iz Vinkovaca.

 ?? ?? Održana svečanost dodjele priznanja akcije Volim Vinkovce
Održana svečanost dodjele priznanja akcije Volim Vinkovce

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia