Večernji list - Hrvatska

Čačić ruši rekorde, ali brine ga puno primljenih golova

- Robert Junaci

Već je postala šablona – nakon nove pobjede Dinama i slavlja s navijačima, sa sjeverne tribine ori se: “Hoćemo pobjedu!” Plavi navijači nakon pobjede 4:1 nad Slaven Belupom sad su poslali poruku o tome što očekuju u srijedu kada plavi igraju u Ligi prvaka protiv Salzburga. Jasno je kakav bi veliki korak značila pobjeda u Austriji protiv izravnog suparnika, bio bi to ogroman korak prema novom prezimljav­anju u Europi, čak i nastavak igranja na proljeće u Ligi prvaka ne bi bio daleko.

Kobni Varaždinci

Dinamo se ima pravo nadati takvom scenariju jer plavi su doista dobri u ovoj sezoni. Malo polaganiji ulazak u formu bio je očekivan pa i planiran od trenera Čačića. No sad Dinamo djeluje doista dobro iako je ta pobjeda nad Koprivniča­nima došla teže nego što to kaže rezultat (4:1). Ipak, potpuno je zaslužena. Njome su plavi ostvarili novi rekord, nikad dosad nakon 11 odigranih kola nitko nije imao 31 bod. Čačićev Dinamo srušio je rekord koji je držao Dinamo Branka Ivankovića, tada je od moguća 33 boda nakon 11 kola imao 30 bodova i jedan poraz, od Varteksa, a i sada je jedina dva boda u HNL-u izgubio od Varteksa (1:1).

Dinamo igra napadački, otvoreno i lijepo je gledati njegove utakmice. Uostalom, u 11 kola plavi su postigli 34 pogotka, dakle u prosjeku više od tri po utakmici. Gledajući sva natjecanja Dinamo je odigrao 20 utakmica i postigao 53 pogotka, s obzirm da je tu i Europa to je sjajan učinak, u osam europskih utakmica Dinamo je deset puta tresao mreže suparnika, a tu su i one Chelsea i Milana.

No trener Dinama Ante Čačić nakon takvih sjajnih napadačkih učinaka nije poletio, upozorio je na jednu lošu stranu svoje momčadi, a to je da si dopuštaju previše primljenih pogodaka bez obzira na to što ih daleko više postižu.

Žaloste me primljeni golovi

– Ozbiljan je broj postignuti­h pogodaka, ali malo me žalosti broj primljenih golova, prečesto primamo golove. To za ozbiljne stvari u Europi ne bi smjelo biti tako, ali to je cijena naše ofenzivne igre, malo nam pada koncentrac­ija. Protiv Slaven Belupa dobili smo gol dok smo imali igrača manje, ali suparnički igrač nije bio markiran. Upozoravam­o na to, radimo na tome, bit će bolje – upozorio je Čačić pred odlazak plavih u Salzburg.

I morat će biti puno koncentrir­aniji u Salzburgu, austrijski prvak teško prima pogotke. U ligi ih je u deset utakmica primio samo pet, od Chelseaja i Milana po jedan u svakoj utakmici, tako da se ne može baš računati da će plavi natrpati mrežu Salzburga i lako si dopustiti da pokoji i prime. A primali su ih stvarno dosta, u HNL-u u 11 utakmica 12 puta su kapitulira­li, u 20 utakmica u svim natjecanji­ma kapitulira­li su 22 puta, u osam europskih utakmica deset je puta Livaković morao u mrežu po loptu. Trebat će, dakle, u srijedu puno pameti i koncentrac­ije da bi se došlo do plijena u susretu u kojem Dinamo nije ni favorit, ali

• ni autsajder.

 ?? ?? BRUNO PETKOVIĆ slavio je pogodak protiv Slaven Belupa, sigurno je pogodio iz jedanaeste­rca, četvrti mu je to pogodak u HNL-u u ovoj sezoni
BRUNO PETKOVIĆ slavio je pogodak protiv Slaven Belupa, sigurno je pogodio iz jedanaeste­rca, četvrti mu je to pogodak u HNL-u u ovoj sezoni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia