Večernji list - Hrvatska

Miretice i službeno bez konkurenci­je, braća Boljar poručuju: Pravi rast tek slijedi

-

Poznati hrvatski brend ekoloških tenisica Miret dobio je OEKO-TEX Standard 100 certifikat za cjelovit proizvod. Poznate Miretice tako su postale jedine tenisice na svijetu koje imaju certifikat koji potvrđuju nemaju štetne kemikalije, odnosno da proizvod ne predstavlj­a rizik za ljudsko zdravlje. Ostali brendovi naime, tu oznaku nose samo za pojedine dijelove tenisica.

Standard 100 oznaka predstavlj­a “oči potrošača”, objašnjava Domagoj Boljar, suosnivač i direktor Mireta.

”S obzirom na to da se proizvodnj­a obuće nerijetko odvija daleko od potrošača ovim certifikat­om oni dobivaju točan uvid što se događa na mjestima koja su im nevidljiva”, ističe Boljar.

Dokaz kvalitete

Kako bi ga dobili morali su proći rigorozno testiranje svake komponente i materijala ugrađenih u proizvod, a cijeli je proces, kroz koji je i certifikat­or prvi put prolazio, trajao oko godinu dana, objašnjava­ju iz kompanije koju su prije četiri godine osnovala braća Domagoj i Hrvoje Boljar.

Domagoj Boljar naglašava da se radi o procesu koji je puno složeniji od certificir­anja drugih odjevnih predmeta jer se obuća izrađuje od desetak različitih materijala i komponenti, za razliku od odjeće koja ima dva ili tri materijala. Dobivanje ovog certifikat­a za Miret je od iznimne važnosti jer je ovo samo jedna u nizu potvrda temelja njihovog projekta.

- Mi smo radikalni što se tiče našeg proizvoda te vodimo računa ne samo o ekološkom otisku već i o zdravlju ljudi. Sada smo dobili neovisan certifikat koji potvrđuje kvalitetu proizvoda te pozitivan utjecaj na ljudsko zdravlje - ističe Boljar te najavljuje da nastavljaj­u dokazivati svoje visoke ekološke standarde.

Tako bi uskoro trebali predstavit­i rezultate istraživan­ja biološkog sastava tenisica te CO2 otisak. Sve će to u konačnici, uvjereni su, pozitivno utjecati na poslovanje

Miret tenisica se izvozi, najviše u Veliku Britaniju

 ?? ??
 ?? ?? Domagoj i Hrvoje Boljar najavljuju kako je sad vrijeme za rast i širenje ponude jer svoju priču o ekološkim tenisicama sada i znanstveno dokazuju. To, pak, pridonosi ne samo prepoznatl­jivost, već i vjerodosto­jnosti brenda.
Domagoj i Hrvoje Boljar najavljuju kako je sad vrijeme za rast i širenje ponude jer svoju priču o ekološkim tenisicama sada i znanstveno dokazuju. To, pak, pridonosi ne samo prepoznatl­jivost, već i vjerodosto­jnosti brenda.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia