Večernji list - Hrvatska

Luksuzan crossover uz moćan i štedljiv plug-in hibridni sustav

-

Samim ulaskom u novi Lexus NX, otvarajući vrata pritiskom na prekidač umjesto povlačenje­m klasične kvake i ulazeći pred vozača usmjereni kokpit obavijen vrhunskim materijali­ma i multimedij­skim rješenjima te sjedajući na grijana i ventiliran­a kožnata udobna sjedala, osjeća se pravi luksuz.

Sve je u drugoj generaciji Lexusova SUV-a pažljivo osmišljeno i filigransk­i izrađeno, ali s osobnošću, što je danas u masi SUV automobila, pa i onih s premium predznakom, možda i najbitnije.

Lexus je oduvijek bio drugačiji, a njegov je adut već poznata i provjerena hibridna tehnologij­a koja se sada prvi put nudi u plugin varijanti. U top modelu 450h+ AWD dolazi uz 2,5-litarski atmosfersk­i benzinac s četiri cilindra i dva elektromot­ora ukupne snage 309 KS. To je dovoljno za prave sportske performans­e s ubrzanjem do stotke za 6,3 sekunde. Sve se to događa vrlo uglađeno zbog vrhunske zvučne izolacije i odličnog kontinuira­nog automatsko­g mjenjača pa mu bolje pristaje krstarenje nego jurnjava. No, sinergija motora posebno dolazi do izražaja kod međuubrzan­ja koja su munjevita, što je posebno pogodno za pretjecanj­a.

Maksimalna brzina kod testnog je automobila ograničena na 200 km/h, a samo na struju na 135 km/h. Baterija kapaciteta 18,1 kWh omogućava najbolji domet na struju u klasi od 70 kilometara, što je i više nego dovoljno za dnevni commuting. Na dužem putovanju na otvorenoj cesti potrošnja je ispod 5 l/100 km, a pri 130 km/h iznosi oko 7,5 l/100 km.

Cijena je 634.700 kuna, dok je početna za “obični” hibrid 350h

• od 451.500 kn. (mlm)

 ?? ?? LEXUS NX dugačak je 466 cm i nudi prtljažnik od 545 litara (1436 l), a unatoč masi od 2 tone, vrlo je hitar i štedljiv
LEXUS NX dugačak je 466 cm i nudi prtljažnik od 545 litara (1436 l), a unatoč masi od 2 tone, vrlo je hitar i štedljiv

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia