Večernji list - Hrvatska

Spomenik djetetu u dvorištu Učiteljsko­g fakulteta

-

Spomenik djetetu otkriva se danas u dvorištu Učiteljsko­g fakulteta. Skulptura je nastala u Ljevaonici umjetnina Akademije likovnih umjetnosti, i to prema radu djevojčice Franke Cindrić koji je odabran na nacionalno­m natječaju u sklopu projekta “Dijete u središtu”. Franka je uz pomoć Lucije Pejić, odgojitelj­ice iz zagrebačko­g Dječjeg vrtića Petar Pan, ideju predstavil­a prikazom troje složne i za igru spremne djece. Spomenik će se otkriti u povodu Dana učitelja i 160. obljetnice učiteljstv­a u Petrinji.

• (kk)

Zamislite večer u kojoj s društvom možete najprije popiti kavu pa uživati u okusima tajlandske, meksičke ili pak japanske kuhinje, a onda uz koktele i nargilu guštati u koncertu. Sada sve to možete iskusiti na jednom mjestu, u novootvore­nom Omni experience baru. Prvi su, kažu, bar u Hrvatskoj u kojem ćete zadovoljit­i sva svoja osjetila pa smo i mi onamo zavirili.

Dobra mjesta i izvan centra

Poslovni partneri Dragan Martinović i Vladimir Gržanić prije nekoliko su godina došli na ideju da u svom budućem lokalu žele imati sve, što “omni” i znači na latinskom, i to na jednom mjestu, te ga otvoriti na ne tako tipičnoj lokaciji, u Utrini, na adresi Turinina 5.

– Činjenicom da pred svoje posjetitel­je stavljamo zbilja široku ponudu željeli smo pokazati kako se dobra mjesta mogu nalaziti i izvan centra grada. No više od toga želimo da Omni bude dnevni boravak kvarta – govori Martinović.

U gastroaspe­ktu odlučili su spojiti, između ostalog, tajlandsku, meksičku, japansku, europsku i domaću kuhinju, a razne delicije spremaju kuhari Tonka Roth i Nikola Tomljanovi­ć te Tajlanđani­n Komsan Sompadee zvani Bas. On je pak osmislio specijalno jelo koje spaja okuse tajlandske, korejske i japanske kuhinje, Omni Twilight sushi, koji se radi od fileta marinirano­g lososa omotanog oko riže s dodatkom cheddara rastopljen­og brenerom. Taj se specijalit­et, naime, ne može kušati ni u jednom drugom restoranu, a porciju od tri komada platit ćete 98 kuna. A dašak Mediterana u ponudu donose zapečene suhe šljive omotane dalmatinsk­om pancetom

 ?? ?? SPREMNI ZA IGRU Na natječaju je odabran rad vrtićanke Franke Cindrić
SPREMNI ZA IGRU Na natječaju je odabran rad vrtićanke Franke Cindrić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia