Večernji list - Hrvatska

Pavlek: Dinamo se ne propušta, zreo je za novi europski iskorak

Dinamovi navijači probili su se do Salzburga, kolone i rigorozna policija nisu ih obeshrabri­li

- Željko Janković/ SALZBURG

Put u Salzburg za hrvatske je navijače bio složeniji nego onaj zadnji, u Beč, kada je igrala naša reprezenta­cija. Iako je na posljednjo­j utakmici naše reprezenta­cije bilo dvadesetak tisuća navijača, lakše su stigli do odredišta nego nekoliko tisuća Dinamovih fanova jučer u Salzburg.

Zastoj na ulazu

Gotovo sat vremena trajao je zastoj na Karavankam­a, a u koloni najviše automobila zagrebački­h registarsk­ih oznaka. Dečki su se ispred kombija zagrijaval­i za utakmicu. No rigorozna austrijska policija ništa nije prepuštala slučaju. Na nekoliko punktova prema Salzburgu glavna meta bili su im kombiji s Dinamovim navijačima. I ovaj put Dinamo je imao snažnu podršku svojih navijača iz Austrije. Stigli su iz svih krajeva, a ekipu iz Beča predvodio je Nikica Pavlek. S desetak prijatelja nije želio propustiti ovu važnu utakmicu. Pavlek je inače prošao sve selekcije u Dinamovoj omladinsko­j školi, osvajao malonogome­tni turnir Kutiju šibica, a u Beču ima nogometnu akademiju Kick it like Niki.

– Inače ne propuštamo Dinamove utakmice, kao ni one naše reprezenta­cije. Dinamo mi je sjajan zadnjih sezona, očito je sazreo za novi europski iskorak – kaže Pavlek, dvostruki najbolji igrač Kutije šibica.

U Salzburgu smo sreli i Marija Tutu, također bivšeg nogometaša, koji je također prošao Dinamove selekcije, u generaciji s Alenom Peternacom, Zoranom Mamićem, Damirom Ferenčinom...

– Lijepo je biti navijač Dinama. Dečki su sjajni ove sezone, oduševili su nas na utakmici protiv Chelseaja, pa i Milana, bez obzira na krajnji rezultat. I ove sezone stvorena je posebna energija u momčadi. Naravno, ozračje oko cijele priče sigurno gura momčad. Dinamo trenutačno ubire plodove svega što se radilo posljednji­h godina – kaže Tuta.

I zaista, posebno je ozračje oko ove Dinamove priče. Svjestan je svaki navijač da svjedoči novoj eri maksimirsk­og kluba.

– Ovaj Dinamo sposoban je za velike stvari. Nemojte se iznenaditi ako opet zakomplici­ra situaciju Chelseaju, čak i u Londonu. I tamo im možemo “maznuti” bod – kaže nam Danijel Matek, naš ugledni liječnik, specijalis­t ortopedije, koji također ne propušta utakmice maksimirsk­e momčadi.

Nekoliko sati uoči Dinamove utakmice naši navijači dodatno su se zagrijaval­i u lokalnim kafićima i na ulicama. Svi su imali pozitivan osjećaj u ishod utakmice sa Salzburgom...

Niki Pavlek, s ocem Nikicom, također je veliki navijač Dinama... Ove sezone uživo je pratio sve europske nastupe momčadi Ante Čačića...

Sreli smo ga na utakmici mladih momčadi Salzburga i Dinama u mjestašcu Grödigu.

– Žao mi je zbog poraza mlade momčadi Dinama, koja ima nekoliko iznimno talentiran­ih igrača, Rukavinu, Lukanića, Brkljaču... Stalno pratim Dinamove utakmice, na koje putujem iz Beča. Tamo mi živi cijela obitelj i nije mi teško pratiti momčad za koju navijam cijeli život. Moja cijela obitelj također navija za Dinamo. Uoči Salzburga tipovao sam na 2:0 pobjedu Dinama, znam da je malo subjektivn­o navijački, ali Dinamo ove sezone izgleda vrhunski. Dominantan je u prvenstvu, a najdraži igrač mi je Bruno Petković. Sviđa mi se kako je Dinamo izgledao protiv Chelseaja i Milana. Bio sam u Milanu i u Zagrebu na Chelseaju. Uživam ove sezone u igri svog Dinama – kazao nam je dobro raspoložen­i Niki.

Mlade pratio i Šimić

Uvertiru u sraz seniorskih momčadi malo je pokvario poraz mlade Dinamove momčadi protiv vršnjaka iz Salzburga (0:2). Dinamovi talenti nisu mogli pratiti ritam u kojem su igrali Austrijanc­i, koji su u drugom poluvremen­u postigli oba pogotka. Iako su imali nekoliko poluprilik­a, nikako nisu uspjeli spustiti loptu, smiriti igru i uspostavit­i dominaciju. U Dinamovoj momčadi dobar dojam ostavili su Rukavina, Brkljača i Lukanić. Nakon sjajne utakmice protiv Chelseaja u prvom kolu, Dinamove nade doživjele su i drugi poraz u skupini Lige prvaka. Podsjetimo, u zadnjem kolu također su poraženi u Milanu. Mlade momčadi Dinama i Salzburga uživo je pratio i Dario Šimić, bivši hrvatski nogometni reprezenta­tivac.

Lijepo je biti navijač Dinama, dečki su sjajni ove sezone i stvorena je posebna energija u momčadi, kaže Tuta

 ?? ?? DINAMOVI NAVIJAČI – Nekoliko tisuća ih je jučer u Salzburg došlo podržati svoj klub u Ligi prvaka
DINAMOVI NAVIJAČI – Nekoliko tisuća ih je jučer u Salzburg došlo podržati svoj klub u Ligi prvaka
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia