Večernji list - Hrvatska

Dinamovi klinci sami su si ‘skuhali’ poraz od Salzburga

Dinamovi juniori u Ligi prvaka mladih izgubili su s 0:2 u trećem kolu

- Robert Junaci

Dinamovi juniori u Ligi prvaka mladih jučer su odmjerili snage s vršnjacima iz Salzburga i upisali drugi poraz. Nakon 0:3 u Milanu, jučer su izgubili 0:2.

U to treće kolo plavi su ušli s tri boda koje su osvojili 4:2 pobjedom nad Chelseajem, dok su poraženi 0:3 na gostovanju u Milanu. Salzburg je imao dva boda, baš kao i prva momčad austrijsko­g prvaka odigrali su dvaput po 1:1 s Milanom i Chelseajem.

Salzburg bolje otvorio

Domaćini su u Grödigu krenuli puno bolje, već u prvim minutama imali su dvije velike prilike, jedan opasan udarac, a onda su bili još bliže pogotku. Da je uspjelo, bio bi to vrlo sretan pogodak iz odbijanca, no Ruškovački je uspio loptu zaustaviti na gol-crti, a onda je i nekako izbaciti. Plavi su prvi put opasno zaprijetil­i u 12. minuti, nakon dobre akcije poslije slobodnog udarca sa 16 metara pucao je Lukanić, malo preko vratnice. Nekoliko minuta poslije Zagrepčani su odigrali još jedan dobar napad, no Topićev udarac obranio je vratar Salzburga. Uzvratili su Austrijanc­i, Konate je pucao s desne strane lijevom nogom i pogodio suprotnu vratnicu.

Potom je Katinić spasio plava vrata na crti vrata nakon lošeg izlaska vratara Pršnje. Do odmora je svaka momčad imala još po jednu poluprilik­u, ali se na odmor otišlo bez pogodaka. Salzburg je bio nešto bolji, imao je puno više udaraca, čak 14 u odnosu na četiri udarca plavih.

Primili gol kad su bili bolji

U nastavku je Dinamo bolji, lijepu priliku imao je Topić glavom u 64. minuti. No poveo je Salzburg u 71. minuti, naizgled je to bila situacija koju su plavi mogli lako raščistiti, no nesporazum Živkovića i vratara Pršnje iskoristio je Konate i doveo domaćine do prednosti, a i do pobjede koju je za Salzburg u 90. minuti krasnim pogotkom iz slobodnog udarca potvrdio Sahin. Plavi su tako ostali na tri osvojena boda, a Salzburg ih sada na svom kontu ima pet.

Dinamov trener Ivan Senzen zaigrao je s momčadi u sastavu: Pršlja - Gubijan (od 74. Čuljak), Katinić, Živković (od 89. Cvetko), Ruškovački - Brkljača (od 61. Tonon) - Topić (od 74. Majdandžić), Krdžalić. Lukanić, Rukavina - Šakota (od 74. Vrbančić). Napomenimo da je na klupi Salzburga bio 17-godišnji daroviti stoper Rocco Žiković koji je u ljeto 2021. stigao iz Istre za dva milijuna eura te 18-godišnji hrvatski desni bek Dario Bijelić koji je odigrao drugih 45 minuta.

U sljedećem kolu Lige prvaka mladih igrat će Dinamo protiv Salzburga, no sad je na rasporedu susret u Zagrebu u utorak 11. listopada s početkom u 14 sati. Bilo bi odlično kad bi plavi ovaj

• put uzvratili Salzburgu.

Plavi sljedeću utakmicu u Ligi prvaka mladih ponovno igraju sa Salzburgom, u Zagrebu u utorak od 14 sati

 ?? ??
 ?? ?? GABRIJEL RUKAVINA odigrao je još jednu dobru utakmicu na lijevom krilu i poprilično namučio obranu Salzbuga u trećem kolu Lige prvaka mladih
GABRIJEL RUKAVINA odigrao je još jednu dobru utakmicu na lijevom krilu i poprilično namučio obranu Salzbuga u trećem kolu Lige prvaka mladih
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia