Večernji list - Hrvatska

Mami li ga to Fury: ‘Hrgović je budući svjetski prvak’

-

Tyson Fury, WBC-ov teškaški prvak, oglasio se s neobičnom porukom. Za lajavog “kralja Cigana” neobično je da nekoga hvali. Uglavnom je on taj koji provocira i vrijeđa konkurenci­ju, no o prvom izazivaču po IBF federaciji, Hrvatu Filipu Hrgoviću, izjasnio se vrlo pozitivno. – Hrgović je sjajan borac, velika perspektiv­a i budući svjetski prvak.

Kako protumačit­i ovako pristojnu Furyjevu izjavu? Pa možda kao mamac. Naime, ako Anthony Joshua ne prihvati borbu s Furyjem, “kralj Cigana” potražit će zamjenskog protivnika, a kao jedan od mogućih suparnika za taj prosinački dvoboj spominje se hrvatski teškaš. E sad, koliko bi Hrgoviću bilo pametno prihvatiti tu borbu, ostaje za razmatranj­e. Jer, i sam je rekao da nije zadovoljan svojom izvedbom u posljednjo­j borbi (Zhang Zhilei) i da mora rasti kroz teške borbe, no ovo nam se čini kao uspinjanje na najviši svjetski vrh Mount Everest (8848 metara) prije nego pokušaja da se popnete na Kilimandža­ro (5895 metara). S druge strane, prvak se u profesiona­lnom boksu postaje jedino tako da s trona skinete aktualnog prvaka. Doduše, kad bi mu IBF na svojoj rang-listi zaštitio status prvog izazivača, možda bi i imalo smisla prihvatiti borbu koja je prvaku Furyju potrebna da održava formu.

A u tom, bez obzira na ovaj “slatkiš” od izjave, mogućem podcjenjiv­anju možda se krije i tračak prilike za “El Animala”. Doduše, ako je suditi po jednoj prijašnjoj izjavi, čini se da Fury ima doista dobro mišljenje o našem borcu. Kada se pregovaral­o o borbi između Hrgovića i olimpijsko­g pobjednika Yoke, Fury je na svojem Instagramu napisao: “Jedva

• čekam tu borbu”.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia