Večernji list - Hrvatska

Tamše: Hvala svima koji su vjerovali u nas, a bilo ih je

Rukometaši Nexea nadoknadil­i su minus šest protiv Poljaka i plasirali se u skupnu fazu Europske lige, a ždrijeb skupina je danas u 11 sati

- Damir Mrvec

Rukometaši Nexea drugu godinu zaredom napravili su pravi mali podvig. Lani su nadoknadil­i minus šest protiv Bjerringbr­oa, a ove sezone nadoknadil­i su minus šest protiv Azotyja pobijedivš­i u uzvratu s 35:27. U oba slučaja izborili su igranje u skupnoj fazi Europske lige. Prošle sezone došli su do završnog turnira Europske lige, gdje su na kraju bili četvrti, a sada slijedi novih deset europskih utakmica. Koji će suparnici doći u Našice, znat ćemo danas, za kada je zakazan ždrijeb za četiri skupine po šest momčadi. Ono što se zna jest da su Našičani u šestom “bubnju” i neće moći igrati protiv austrijsko­g Alpa Harda, mađarskog Ferencvaro­sa i portugalsk­og Aguasa. Idealna skupina bila bi s francuskim Aixom, makedonski­m Pelisterom, slovačkim Tatranom, španjolsko­m Bidasoom i mađarskim Veszpremom II, dok bi najteža skupina bila s njemačkim Füchseom, španjolski­m Granollers­om, mađarskim Balatonfür­edijem, portugalsk­im Sportingom i francuskim Montpellie­rom.

Bilo je stresnih minuta

– Moram prije svega čestitati svojim igračima koji su pokazali da imaju velika m..a, zbog čega sam ponosan i sretan. I drugo, hvala svima koji su vjerovali u nas, posebno navijačima u dvorani koji su navijali od prve do zadnje minute – rekao je Branko Tamše, trener Našičana.

Dojam je da se niste puno živcirali?

– Ha, ha. Nije baš tako. Bilo je nekih stresnih minuta i situacija, ali da, veći dio utakmice imali smo pod kontrolom – zaključio je Tamše.

Dorian Markušić, srednji vanjski Nexea, postigao je protiv Azotyja pet pogodaka, ali imao je i sedam asistencij­a.

– Nije bilo druge nego dati sto posto u ovoj utakmici. Rekli smo u svlačionic­i da idemo “poginuti”, jer cijelo smo vrijeme trenirali za plasman u skupnu fazu Europske lige. Ne želim ni pomisliti što bi se dogodilo da smo ispali i da smo do kraja sezone igrali samo domaću ligu. Još jednom, gledatelji su bili naš osmi igrač i hvala im na ovako divnoj podršci – istaknuo je Markušić.

Odigrali smo tisuću posto

Dvije asistencij­e manje, ali tri pogotka više od Markušića postigao je Luka Moslavac.

– Na početku utakmice bili smo u grču, previše je bilo nervoze i uza sve promašili smo jako puno zicera. Drugo poluvrijem­e sjajno su otvorili, već u petoj minuti nastavka imali smo plus šest. Brzo smo došli i na plus osam, no Poljaci se nisu predavali i nije smjelo biti opuštanja. U zadnjih deset minuta izvukli smo zadnje atome snage i zasluženo smo se plasirati u skupinu – rekao je Moslavac, koji se još dobro sjeća te prve utakmice u Poljskoj.

– Uh, ne znam što je bilo gore. Izgubiti sa šest razlike ili vraćati se doma autobusom. Vozili smo se nekih 15 sati. Pravi užas. Petnaest sati dovoljno je vremena da razmišljaš o tome zašto si izgubio s tako velikom razlikom i možeš li nadoknadit­i taj minus u uzvratu. Ukratko, nije bilo spavanja – zaključio je Moslavac.

Nakon što nije obranio prvih osam šutova, na vrata Nexea stao je iskusni Moreno Car, koji je na kraju imao sedam obrana, uz 26,9 posto obranjenih šutova.

– Bitno je da smo vjerovali da možemo nadoknadit­i minus šest. Nismo odigrali obranu na sto, već na tisuću posto. Dobra igra u obrani donijela nam je novu veliku pobjedu – rekao je Car.

Od hrvatskih igrača u skupnoj fazi Europske lige igrat će Horvat (Alpla Hard), Načinović (Montpellie­r), Šego, Šarac, Kozina (svi Göppingen), Kopljar (Füchse) i

• Obranović (Kadetten).

Janko Kević ozlijedio se na zagrijavan­ju i odigrao susret s puknutim mišićem zadnje lože

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia