Večernji list - Hrvatska

Slavko Goluža bio je hrvatski pionir u Parizu

-

Rukometaši PPD Zagreba večeras (20.45 sati) u Parizu igraju susret 4. kola elitne skupine Lige prvaka protiv domaćeg PSG-a. Bit će ovo šesto gostovanje zagrebaša u Parizu i uspjeli su izvući tek jedan remi, 2016. godine (32:32), uz četiri poraza. Od ukupno deset utakmica PPD Zagreb ima samo jednu pobjedu i osam poraza. Olakšavaju­ća okolnost za “plinare” je činjenica da će domaćin biti oslabljen za neigranje braće Karabatić (korona), a još su neki igrači ozlijeđeni. Na drugoj strani Ivici Obrvanu nedostaje tek Zvonimir Srna.

Zanimljivo je da PSG ima daleko najveći budžet od svih klubova koji igraju u Ligi prvaka i to ne samo ove godine već i prethodnih. Klub iz Pariza je od 2014. godine stalni sudionik Lige prvaka. U proteklih devet sezona četiri puta ispadali su u četvrtfina­lu, a pet puta igrali su na završnom turniru. Još uvijek nemaju osvojen trofej Lige prvaka, a igrali su tek jednom u finalu, 2017. godine kada su izgubili od Vardara (23:24). U nokaut-fazi ili na završnom turniru, uvijek bi ispadali od jakih momčadi (Kiel, Veszprém, Kielce, Nantes, Aalborg, Barcelona).

Od 2012. do 2019. godine u PSG-u je igrao barem jedna hrvatski igrač. Led je probio Margostova­nja ko Kopljar koji je došao 2012. godine, a godinu poslije u PSG su došli Jakov Gojun i Igor Vori. Posljednji koji je igrao bio je Luka Stepančić koji je u dresu PSG-a proveo tri sezone. No, malo tko zna da je prvi Hrvat koji je igrao u PSG-u bio Slavko Goluža. On je bio stanovnik Pariza jednu sezonu – 2002./2003. kada je PSG igrao u Europskom kupu i u 2. kolu ispao do švedskog Sävehofa. Imao je PSG u svojoj karijeri i jednog hrvatskog trenera – Zvonimira Serdarušić­a. Noka je sjedio na klupi od 2015. do 2018. godine i u svom mandatu bio je dvaput na završnom turniru u Kölnu.

– Čeka nas jedno od najtežih

u Ligi prvaka. Volio bih da pokažemo još jedan koračić prema naprijed.

Rezultat možda nije u prvom planu, već sama igra i naš nastup. Sastav će biti isti kao i protiv Porta, Srna je nažalost još uvijek izvan stroja.

Cilj je suprotstav­iti se hrabro, pokazati što smo radili i kako smo se pripremali za utakmicu. Imaju odlične pojedince, ponajprije Steins i Krištopāns te vratari. Nadam se da ćemo se predstavit­i u najboljem mogućem svjetlu jer bi nam tako nešto, nakon Porta, zasigurno jako dobro došlo – rekao je Ivica Obrvan, trener “plinara”.

 ?? ?? DORIAN MARKUŠIĆ Srednji vanjski Našičana odigrao je sjajnu utakmicu protiv Poljaka, postigao je pet pogodaka i imao sedam asistencij­a
DORIAN MARKUŠIĆ Srednji vanjski Našičana odigrao je sjajnu utakmicu protiv Poljaka, postigao je pet pogodaka i imao sedam asistencij­a
 ?? ?? IVICA OBRVAN Jedan je od rijetkih trenera koji je bio trener u Francuskoj, u Chamberyu
IVICA OBRVAN Jedan je od rijetkih trenera koji je bio trener u Francuskoj, u Chamberyu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia