Večernji list - Hrvatska

Dora Kalaus: Vidjelo se da smo se borile, no nije bilo dovoljno

- Damir Mrvec

Ne cvjetaju ruže rukometaši­cama Lokomotive i Podravka Vegete u Europi. Lokosice su u Ligi prvakinja osvojile tek jedan bod u 12 utakmica, a Podravka Vegeta u nedjelju je izgubila i treću uzastopnu utakmicu u skupini Europske lige, u gostima kod danskog Nykobinga (23:28).

Stalno je ponestajal­o snage

– Vjerujem da je ovo bila najbolja naša utakmica, imale smo odličan angažman golmana koji znamo da mogu imati, obrana je funkcionir­ala odlično kad smo igrali 6 na 6. Nažalost, događali su nam se prebrzi golovi iz tranzicije zbog kojih smo u startu bile u nekom zaostatku i onda smo se vraćale, ali stalno nam je ponestajal­o snage. Trebale smo u tim trenucima stati, ali mi smo pokušavale stići tih -1, -2 i previše smo se žurile. Nažalost, utakmica se okrenula na njihovu stranu i ta igra 7 na 6 koja je uvijek rizik ovoga puta nije nam se isplatila. Imale smo odličnih utakmica s tom igrom, ali ova nije bila takva. Vidjelo se da smo se borile, svaka koliko je mogla, no to nije bilo dovoljno. Vidi se da smo mlada ekipa i vjerujemo da će biti bolje – rekla je Dora Kalaus.

Dora je primila i nagradu za najbolju igračicu utakmice, a danas je uistinu bila veliki motor pokretač ekipe.

– Sretna sam zbog nagrade jer svakom sportašu znači priznanje, ali ja bih bila puno sretnija da smo mi dobile ovu utakmicu ili došle do prvog boda jer mislim da smo to mogle. Osjećamo napredak, ali danas bih bila sretnija da nas je više povuklo i da smo mogli svi zajedno okrenuli utakmicu na našu stranu – rekla je Dora Kalaus.

Trener Željko Babić želio je da ekipa danas pokaže bolju igru u odnosu na dosadašnje utakmice i igračice su u tome uspjele, no ne i doći do prvih bodova u elitnom europskom natjecanju.

– Bila je to borbena utakmica s obje strane i mi smo jako željeli pobijediti, ali u ključnim trenucima nismo dobro reagirali, napravili smo neke greške koje su nedopustiv­e u ovoj razini Europske lige. Greške su to koje ne mogu proći na ovoj razini koja zahtijeva veću pažnju, bolju izvedbu. Danas se vidjelo da smo blizu, ali nedostaje nam rutine, teških utakmica i mislim da ovih pet golova na kraju utakmice nije realna razlika. Imali smo prilike, ali napravili smo greške za koje nas je protivnik kaznio. Sve ostalo je bilo na visokoj razini, ali sigurno je da ćemo biti još bolji na uzvratu u Koprivnici – rekao je trener Željko Babić.

Umag pa Osijek

U ovom tjednu podravkaši­ce putuju na gostovanje u Umag gdje ih očekuje prva prvenstven­a utakmica nakon zimske stanke. Utakmica s Umagom igra se u srijedu u 18 sati u Umagu. U subotu u Koprivnici pak dočekuju Osijek, a termin utakmice objavit ćemo nakon potvrde. Europska liga nastavlja se za dva tjedna, kad se Podravka i Nykobing sastaju u Koprivnici. Taj je susret na rasporedu 5. veljače u 14 sati.

 ?? ?? LEA FRANUŠIĆ Desna vanjska Podravka Vegete nije se u Danskoj upisala među strijelce, ali sve to može ispraviti za tjedan dana kada Dankinje dolaze u Koprivnicu
LEA FRANUŠIĆ Desna vanjska Podravka Vegete nije se u Danskoj upisala među strijelce, ali sve to može ispraviti za tjedan dana kada Dankinje dolaze u Koprivnicu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia