Večernji list - Hrvatska

Dinamu je sad Lokomotiva ključna

-

Dinamo je na startu nastavka prvenstva kiksao, posrnuo je protiv posljednje­plasirane momčadi, odigrao je mršavih 0:0 s Goricom. Kad Dinamo ne pobijedi kod kuće i još k tomu momčad koja je “fenjeraš” očekivano se počne govoriti o krizi, o tome zašto plavi nisu pobijedili.

Taj je remi neugodan, ali daleko je od razloga za dramatizir­anje. To prije jer plavi su bili dominantni, imali su ogroman postotak posjeda, napadali, trudili se, no u subotu jednostavn­o nisu uspjeli zabiti. Dinamo je i dalje u komfornoj situaciji, s četiri boda prednosti i utakmicom manje pa tako i dalje može gledati samo sebe, bez osvrtanja u susjedna dvorišta. Taj remi bit će bez posljedica za Čačića ako se plavi vrate na pobjedničk­e staze već u subotu kad im dolazi Lokomotiva. S nova tri boda plavi bi i dalje mirno mogli ploviti prvenstvom, no novi neuspjeh s pravom bi donio veliki broj upitnika, a odnio bi mir i ugodnu poziciju. U slučaju neuspjeha u srazu s lokosima taj pritisak narastao bi na tko zna koju potenciju. Tako ispada da je u ovom trenutku utakmica sa susjedima s Kajzerice plavima od ogromne važnosti, ne samo zbog bodova i bodovne prednosti koja bi se ozbiljno istopila već i zbog dodatnog pritiska, ali i davanja vjetra u leđa konkurenci­ji.

Plavima je nedostajal­o konkretnos­ti, ali nedostajal­i su i Oršić i Petković, do “jučer” dva standardna igrača i najbolji strijelci plavih. Oršića više neće biti, no Petković bi uskoro mogao biti na raspolagan­ju. Njegov mišić nije pretrpio puknuće, već je dobio udarac, očekuje se njegov povratak na travnjak nakon još jednog kontrolnog pregleda. A očekuje se i povratak Martine Baturine koji bi mogao puno dati plavima svojom idejom i lucidnom igrom.

 ?? ?? BRUNO PETKOVIĆ ozlijedio se u utakmici s Bravom, očekuje se njegov povratak
BRUNO PETKOVIĆ ozlijedio se u utakmici s Bravom, očekuje se njegov povratak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia