Večernji list - Hrvatska

Dio veterana želi izvanrednu Skupštinu, osmorica nisu potpisala

- Robert Junaci

Veterani GNK Dinamo uputili su otvoreno pismo podrške potpisnici­ma zahtjeva za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine kluba i prozvali, doduše ne imenom i prezimenom, člana Uprave Krešimira Antolića. U pismu, među ostalim, stoji:

Napadi, prijetnje, ucjene ....

-Vrijeme je da poručimo ono što nam na srcu leži i uputimo poruku onima koji su nam svojim podcjenjiv­anjem i omalovažav­anjem pokazali svoje kapacitete i “dobronamje­rnost”. Svima vama koji proteklih mjesec dana javno narušavate vrijednost­i i vrednote kluba, koji stavljate svoj ego i svoje interese ispred interesa kluba ovim putem javno kažemo da nećete dobiti našu podršku! Poštivanje­m i znanjem povijesti kluba možemo krojiti lijepu i svjetlu budućnost, ali nikako narušavaju­ći status i ugled našeg Dinama na ovakav način.

Svi oni koji nemaju respekt i poštivanje prema protivniku nemaju što raditi u sportu, a ako nadodamo još k tome da nemaju pobjedničk­i mentalitet, igraju “prljavo”, drže “figu u džepu”, nemaju ni kaj raditi u našem Dinamu. Mi veterani Dinama želimo isto tako ukazati da se utakmice uvijek trebaju igrati fer i korektno i da nikada nećemo tražiti podršku ljudi i strana kojima nije mjesto u sportu! Borba unutar vlastite momčadi nikad nije urodila rezultatom, a pogotovo ne ako se igra nedopušten­im udarcima ispod pojasa i prijetnjam­a. Gospodo, takva su vremena prošla prije više od trideset godina! Povijest će vam suditi kao onima koji su neke od nas svrstali u zločince raznim kaznenim prijavama. Napadate zaposlenik­e kluba, prijetite, ucjenjujet­e, a sve zbog jednog čovjeka koji više nije poželjan među suradnicim­a. Budite sigurni, nijedan PR neće vam oprati tu ljagu jer Dinamo je nastao i opstao na zajedništv­u. Jedino tako ovaj klub može biti velik kao što on uistinu i jest.

Ovaj apel upućujemo gradonačel­niku, svim medijima, predsjedni­ku kluba, ljudima u i oko kluba, da zaustave narušavanj­e imidža i ugleda imena Dinamo. Prestanite igrati “prljave” igre jer uz takvo spominjanj­e Dinama vrijeđate i osuđujete i nas koji cijeli život živimo, igramo za Dinamo i promičemo njegove vrednote. Ne smijemo i ne želimo zaboraviti naše dečke koji danas nose sveti dres. Vi ste danas u našim cipelama i znajte da ćemo uvijek biti uz vas i pružati vam podršku. Povedite nas na čelu s kapetanom Ademijem u nove golove, slavlja i titule. Mi smo uz vas!

Na kraju, svi vi koji ste se prepoznali u ovom apelu, molimo vas da ne iskazujete mržnju prema našem klubu, da ne izazivate sukobe, da se ne opravdavat­e javno nego stanite ispred ogledala i zapitajte se ‘želim li to stvarno Dinamu?’. Poštujte naša prava, statut i u konačnici demokratsk­u volju većine jer Dinamo je iznad svih nas!” piše u pismu koje su navodno potpisali: Belin, Vabec, Mlinarić, Deverić, Hohnjec, Bonić, Čačković, Bogdanović, Matić, Mujčin, Jurić, Šabić, Strupar, Poldrugač, Leko, I. Antolić, Agić, Jozić, Mešanović, Štrok, Vasilj, Karić, Sesar, Ljubojević, Etto, Abramović i Kelava.

Nismo nikome dali podršku

No, onda je stigao demantij osmorice navodnih potpisnika, Leko, Kelava, Štrok, Agić, Abramović, Strupar, Jozić i Etto poručili su da oni ne stoje iza cijelog priopćenja::

- Neugodno smo iznenađeni, pomalo i šokirani današnjim priopćenje­m Veterana GNK Dinamo, kao i činjenicom da se naša imena nalaze među onima koji su javnim putem dali “podršku potpisnici­ma zahtjeva za sazivanjem izvanredne sjednice Skupštine Dinama”. Nitko od nas nije se niti u jednom trenutku odlučio za davanje podrške jednoj strani, niti nas zanimaju klupske bitke, borbe za prevlast za voljenom nam klubu.

Mi bivši igrači Dinama kojima je Dinamo iskreno u srcu ne želimo biti svrstavani u nekakve frakcije niti da se naše ime koristi za bilo kakve propagande. I baš zbog toga priopćenje u ime Veterana GNK Dinamo najoštrije osuđujemo i demantiram­o, niti želimo da se naša imena više spominju u takvom kontekstu - stoji, među ostalim, u tom novom priopćenju onih koji nisu očito bili upoznati s cjelovitim sadržajem priopćenja veterana.

 ?? ?? VETERANI DINAMA osjetili su odgovornos­t i odlučili javno istupiti, među njima su i Stjepan Deverić i Marko Mlinarić
VETERANI DINAMA osjetili su odgovornos­t i odlučili javno istupiti, među njima su i Stjepan Deverić i Marko Mlinarić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia