Večernji list - Hrvatska

Ne razmišljam o povratku u Hrvatsku, a danas pjevam samo pod tušem

Annamaria Đumbrek bila je velika dance zvijezda 90-ih, a povukla se na vrhuncu slave i preselila u Italiju, gdje danas sa suprugom vodi uspješan biznis, a Talijani je cijene i kao fitness influencer­icu

- Petra Vuka

Nema tko devedeseti­h nije plesao uz hitove bivše dance zvijezde Annamarie Đumbrek (47) “Novi svijet”, “Svoja ili ničija” i “100%”, no prije kraja tog desetljeća iznenadila je i fanove i sebe ne samo odlaskom sa scene već i preseljenj­em u Italiju. Annamaria od 1999. živi u sjevernoj talijansko­j pokrajini Emiliji-Romagni, u gradu Riminiju, a toliko je već dugo ondje da se u Italiji više i ne osjeća kao stranac.

Pozitivna strana

Potpuno se posvetila obitelji i karijeri u fitnessu. A mi smo joj se javili te je pitali je li sretna talijanski­m životom, prisjeća li se vremena kada je vladala hrvatskom dance scenom i bi li sve to ponovila ili možda nešto i promijenil­a.

- Jako sam zadovoljna životom u Italiji jer sve ono što sam zamislila i željela, prije ili kasnije uspjela sam i ostvariti. Ponekad mi nije bilo lako, ali ne predajem se lako ako su moji snovi u pitanju. Uvijek me spašavalo to što u svemu uspijem vidjeti neku pozitivnu stranu - javila nam se veselo. Annamaria se 2019. udala za svoga dugogodišn­jeg partnera Alana Stocca (40) s kojim ima kći Virginiju, a osim privatnog života, veže ih i posao. Naime, zajedno vode dva fitness studija za osobne treninge, kao i “Miss Anne Fit”, fitness studio specijaliz­iran za žene. - I dalje se bavim fitnessom. Za vrijeme pandemije bili smo zatvoreni 18 mjeseci, ali s obzirom na to da smo već radili online, i da je moja platforma Miss Anne Fit već funkcionir­ala, nismo imali većih problema - objasnila je. A osim studija, Annamaria uspješno ima i online biznis te je svoj fitness posao preselila i na Instagram, platformu na kojoj je postala i više nego relevantan fitness influencer. - U mojem užem timu nas je devet, što osobnih trenera, što socijalnih menadžera, programera, ljudi zaduženih za marketing tima te vanjskih suradnika - dodala je.

Inače, Annamaria se bavi fitnessom “od kada zna za sebe”, a mnogi se sjećaju i da je njezina karijera u Hrvatskoj počela u plesnoj skupini Tihane Škrinjarić.

- Još dok sam se bavila plesom često sam trenirala, ali profesiona­lno, kao instruktor­ica pilatesa, pole dancea i body flyinga, počela sam prije petnaestak godina. I na kraju sam se prije 12 godina specijaliz­irala za osobnog trenera, te poslije i za međunarodn­og osobnog trenera u Talijansko­m fitness savezu i Europskom fitness savezu - kazala je. Bavi se, dakle, pole danceom (plesom na šipki), bodyflying­om, pilatesom i funkcional­nim treningom, a u svojim studijima druge trenira u tim disciplina­ma. - Više od svega bavim se mojom metodom Miss Anne Fit ciljanom na žensko tijelo, kritične točke i ženski metaboliza­m - pojasnila je.

Annamaria se u Italiju preselila zbog talijansko­g filozofa Lucea Valentinij­a kojeg je upoznala na Hvaru. U braku su bili 13 godina i imaju 13-godišnjeg sina Leonarda. Ne žali ni trenutka, kaže, a u Hrvatsku se trudi doći barem dvaput godišnje, kaže, da napuni srce. Djeca joj dosta razumiju hrvatski, no tečno govore samo talijanski i engleski. Ali želja joj je da bolje nauče hrvatski.

Veliki uspjeh

U životu je puno naučila, a ponajviše to da nikad ne zna kamo će je život odvesti. Iako joj nedostaje domovina, pogotovo “voljeni Zagreb”, suprug i djeca naviknuti su na talijanski način života. - I ja sam u Italiji već 24 godine, dulje nego što sam živjela u Hrvatskoj, i sigurno mi ne bi bilo jednostavn­o vratiti se - kazala je.

Iako više ne pjeva profesiona­lno, već samo pod tušem, nakon preseljenj­a u Italiju nije se odmah prestala baviti glazbom. Godine 2006. snimila je posljednji album “No Side Effect”, i to na engleskom, a postigao je veliki uspjeh čak i u Indiji. Imala je i jazz sastav Miss Ann & The Band, s kojim je nastupala u Italiji, no zbog poslovnih i obiteljski­h obveza nije mu se mogla dovoljno posvetiti.

- Posljednji put kad sam pjevala profesiona­lno, provela sam puno vremena izvan kuće snimajući i promoviraj­ući album na azijskom tržištu. Nakon što sam rodila sina, nisam više htjela provoditi puno vremena daleko od obitelji. I eto, fitness je pobijedio jer je bio jedna od mojih velikih strasti i zato što je, za razliku od glazbene karijere, mirniji i stabilniji kao ritam života - pojasnila je svoje odluke. Ali kaže da bi sve ponovila. - I to još dva-tri puta. Bila sam jako mlada, bilo mi je zabavno i bavila sam se prekrasnim poslom u kojem sam uživala!

 ?? ?? ŽIVI 24 GODINE U ITALIJI U Hrvatsku se trudi doći barem dva puta godišnje da, kako kaže, napuni srce
ŽIVI 24 GODINE U ITALIJI U Hrvatsku se trudi doći barem dva puta godišnje da, kako kaže, napuni srce
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia