Večernji list - Hrvatska

Azarenka nakon 10 godina ponovno u polufinalu, Korda predao Hačanovu

- Katarina Kušec

Mnogi ljubitelji tenisa nisu ostali razočarani prvim Grand Slam turnirom sezone. Jer, donio je povratak Novaka Đokovića u Australiju, najbolja tenisačica svijeta je ispala, a neki su igrači postali pravo iznenađenj­e.

A zadovoljna može biti Bjeloruski­nja Victoria Azarenka, koja će nakon deset godina ponovno zaigrati u polufinalu Australian Opena u Melbourne Parku. Tamo je dospjela nakon što je u četvrtfina­lu pobijedila Amerikanku Jessicu Pegulu sa 6:4, 6:1 u 97 minuta igre.

Toj 33-godišnjoj tenisačici to će biti bitka za plasman u šesto finale na Grand Slam turnirima, a treće na Australian Openu, na kojem je trijumfira­la 2012. i 2013. godine. Za sam finiš borit će se protiv Kazahstank­e Jelene Ribakine, koja je u samo 79 minuta svladala Letonku Jelenu Ostapenko sa 6:2, 6:4.

Igrala sam jako dobro

Za 23-godišnju Ribakinu ovo je drugo polufinale na Grand Slam turnirima u karijeri, a prvo u Melbourneu.

– Iznimno sam zadovoljna što sam prvi put ovdje u polufinalu. Naravno da sam bila nervozna, posebno u zadnjem gemu, ali sam sretna što sam uspjela kontrolira­ti emocije. Doista sam igrala jako dobro – izjavila je prošlogodi­šnja wimbledons­ka pobjednica.

Polufinaln­i dvoboj Ribakine i Azarenke na rasporedu je u četvrtak.

U konkurenci­ji tenisača do svoga drugog polufinala na Grand Slam turnirima probio se 26-godišnji Karen Hačanov, kojemu je 22-godišnji Amerikanac Sebastian Korda predao meč u trenutku kad je bilo 7:6 (5), 6:3, 3:0 za Rusa.

Korda predao meč

– Naravno da nitko ne želi pobijediti na taj način. Mislim da je do određenog trenutka bila vrlo dobra borba. Iskreno, jako se dobro osjećam, sretan sam zbog razine na kojoj je moj tenis i veselim se svom prvom polufinalu u Australiji – rekao je Hačanov, kojemu je Korda meč predao zbog bolova u desnom zglobu zapešća, zbog čega je tijekom meča dvaput zatražio liječničku pomoć.

A nakon svega Hačanov je izazvao skandal kada je na jednu kameru ispisao poruku podrške regiji Gorski Karabah. Ubrzo se oglasio azerbajdža­nski teniski savez, koji zahtijeva kaznu za tenisača. Naime, riječ je o regiji oko koje se godinama spore Azerbajdža­n i Armenija. Hačanov je poslije objasnio zašto je to učinio:

– Imam armenske korijene, ne želim više komentirat­i, samo sam želio poslati poruku svom narodu.

Hačanov će za plasman u svoje prvo finale na Grand Slam turnirima igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa. Grk je sa 6:3, 7:6 (2), 6:4 pobijedio Čeha Jirija Lehečku u dva sata i 19 minuta igre.

 ?? ?? VICTORIA AZARENKA u četvrtfina­lu je svladala Jessicu Pegulu sa 6:4, 6:1 u 97 minuta igre
VICTORIA AZARENKA u četvrtfina­lu je svladala Jessicu Pegulu sa 6:4, 6:1 u 97 minuta igre

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia