Večernji list - Hrvatska

Vekić nakon lijepe zarade: Sad ću popiti margaritu!

- Katarina Kušec

-:Norveška -:Francuska -:Švedska -:

Hrvatska tenisačica Donna Vekić sjajno je otvorila tenisku godinu. Na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu, došla je do četvrtfina­la.

No, dalje od toga nije uspjela jer ju je pobijedila peta tenisačica svijeta Bjeloruski­nja Arina Sabalenka sa 6:3 i 6:2. Bio je to njihov peti međusobni ogled i druga pobjeda bjeloruske tenisačice.

Servis je moje oružje

Meč je trajao sat i 50 minuta, Vekić je servirala četiri asa, a Sabalenka devet. Hrvatska je tenisačica napravila 13 dvostrukih pogrešaka i servis je izgubila pet puta, dok ga je suparnici oduzela dva puta iako je imala 14 prilika za to.

- Servis me napustio, a servis je moje veliko oružje i u bitnim trenucima oslanjam se na njega. No, sada nisam mogla i to se vidjelo. Što sad? Popit ću jednu margaritu, vjerojatno i više nego jednu - rekla je Vekić.

Bilo kako bilo, za mladu je Osječanku ovo velik napredak jer će joj donijeti novi plasman, bit će 34. igračica svijeta i najbolje rangirana hrvatska tenisačica.

Osim toga, iz Melbournea se vraća i s lijepom zaradom. Uprihodila je 342 tisuće eura. Podsjetimo, Slavonka je u teniskoj karijeri osvojila tri WTA naslova i ukupno zaradila 5,6 milijuna dolara.

Sabalenka u polufinalu danas u 11 sati po srednjoeur­opskom vremenu igra protiv Magde Linette.

Poljakinja je pobijedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6:3, 7:5 i tako stigla do prvog Grand Slam polufinala.

- Preplavlje­na sam emocijama. Ne mogu vjerovati. Ovo je ostvarenje sna rekla je Linette nakon najveće pobjede u karijeri.

U drugom polufinalu, od 9.30, snage će odmjeriti Bjeloruski­nja Victoria Azarenka i Kazahstank­a Jelena Ribakina.

Đoković uvjerljiv

Što se muške konkurenci­je tiče, deveterost­ruki pobjednik Australian Opena, srpski tenisač Novak Đoković polufinale je izborio pobjedom nad Andrejem Rubljovom (6:1, 6:2, 6:4). Bila mu je to 26. uzastopna pobjeda u Melbourneu.

U polufinalu će Đoković igrati protiv Amerikanca Tommyja Paula koji je svladao svoga sunarodnja­ka Bena Sheltona sa 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4. Drugi polufinaln­i par čine Stefanos Tsitsipas i Karen Hačanov. Oba susreta igraju se u petak.

 ?? ?? FILIP GLAVAŠ ostat će zapisan kao najbolji strijelac hrvatske reprezenta­cije na ovogodišnj­em SP-u
Australian Open: Ispala u četvrtfina­lu
U ČETVRTFINA­LU je od Donne Vekić bila bolja Bjeloruski­nja Arina Sabalenka (6:3, 6:2)
FILIP GLAVAŠ ostat će zapisan kao najbolji strijelac hrvatske reprezenta­cije na ovogodišnj­em SP-u Australian Open: Ispala u četvrtfina­lu U ČETVRTFINA­LU je od Donne Vekić bila bolja Bjeloruski­nja Arina Sabalenka (6:3, 6:2)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia