Večernji list - Hrvatska

Zekić: Igraju neoptereće­no, Kovačević: Najčvršća su momčad u ligi

- Dinamo Hajduk Osijek Sl. Belupo

Varaždin i Slaven Belupo danas će otvoriti 19. kolo SuperSport HNL-a. Za trenera koprivničk­e momčadi Zorana Zekića ovo je vrlo važna utakmica jer njegova je momčad četvrta u prvenstvu i cilj joj je primaknuti se trećem mjestu koje vodi u Europu.

– Ova utakmica ima posebnu težinu. Vidjelo se u Puli da nam još uvijek nedostaje ritma koji ćemo loviti kroz utakmice, ali moramo biti ustrajni i bolje koncentrir­ani te opasniji prema naprijed – rekao je pa se osvrnuo na protivnika:

– Mario Kovačević radi odličan posao u Varaždinu, pošten je, marljiv, bori se, a to nije lako. Što se momčadi tiče, nisu puno mijenjali, ostali su na istim točkama. Varaždin je izbalansir­ana, motorična, dinamična momčad koja igra neoptereće­n nogomet – kaže Zekić. Njegov kolega s druge klupe ovako je najavio susret: – Slaven Belupo pokazao kao naš najteži protivnik. Dva poraza i nismo im uspjeli zabiti, tako da imamo veliku motivaciju da to promijenim­o. Naša prva dva susreta, kao i prvo kolo nastavka prvenstva pokazali su da je konkurenci­ja izjednačen­a i svima je teško igrati na ovakvim terenima. Mi smo pozitivni, dečki dobro rade, nemamo ozljeda ni problema nakon utakmice s Lokomotivo­m – kaže Kovačević koji dodaje:

– Slaven Belupo neugodan je protivnik i zasluženo je na četvrtom mjestu, a razlog tome je iskusna momčad i odličan trener. Oni su možda i najčvršća momčad u ligi, koja zna igrati na rezultat. Znamo kakav nas protivnik čeka. Osim toga odmah smo iza njih na tablici i svaku utakmicu igramo na pobjedu.

SUPERSPORT HNL

PAROVI 19. kola Varaždin - Slaven Belupo Šibenik - Rijeka Dinamo - Lokomotiva Osijek - Gorica

Istra 1961 - Hajduk

17 13 11 9 7 6 5 3 5 4 6 6 6 1 2 5 5 6 6

petak, 17 sati subota, 15 subota, 17.10 nedjelja, 15 nedjelja 17.10

48:17 35:20 30:22 16:26 22:24 15:18

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia