Večernji list - Hrvatska

Na natječaju HŠ-a nismo prošli i danas poslujemo s privatnici­ma

-

Gabrijel Dužnović, direktor tvrtki Ager Alpha i Panonska biomasa, koje se spominju u porukama između glasnogovo­rnika Vlade Marka Milića i donedavnog predsjedni­ka uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, a za koje čelnik HŠ-a govori da ne ispunjavaj­u uvjete, ali će se javni poziv ponoviti, što će koincidira­ti s njihovim završetkom kogeneraci­je, kazao nam je jučer kako nije član HDZ-a, niti je bio, niti se ičim okoristio u priči u kojoj je on oštećena strana.

– Ne bih ništa komentirao. Na natječaju nismo prošli, pokrali su nas za bodove. Prigovor su nam odbili bez ikakvog obrazložen­ja i onda smo partner i ja otišli na sastanak na kojem uopće nije bio predsjedni­k uprave Hrvatskih šuma. Nakon toga se više nismo javili ni na jedan natječaj, niti smo radili sa Šumama na tome, već s privatnici­ma dogovaramo nabavu. Uopće nema razloga da nas se stavlja u negativan kontekst oko natječaja za dobivanje sirovine i nismo povezani s HDZ-om – poručio je Dužnović. Isto su jučer potvrdili i iz Hrvatskih šuma. Kažu kako tvrtke Ager Alpha i Panonska biomasa na javnom pozivu od 12. veljače 2019. za prodaju drvne sječke ili ogrjevnog drva za proizvodnj­u električne i toplinske energije nisu zadovoljil­e uvjete te samim time nisu ostvarile pravo na potpis ugovora. – Nisu se više javljale na javne pozive HŠ d.o.o. niti s njima imamo sklopljene ugovore – zaključili su iz Hrvatskih šuma.

Nema razloga da nas se stavlja u negativan kontekst oko natječaja za dobivanje sirovine i nismo povezani s HDZom, tvrdi Dužnović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia