Večernji list - Hrvatska

Špikić: Trener Čačić nas je lijepo počastio, nije bio nimalo škrt

Naše druženje nije novost, oduvijek smo išli na zajedničke večere, samo se sada to potencira

- Robert Junaci

Nakon dva odigrana kola u nastavku prvenstva dojmovi o igri Dinama dvojaki su. Plavi protiv Gorice, posljednje plasirane momčadi, nisu igrali dobro, odigrali su 0:0 i već se počelo predviđati kako Dinamo pada, a onda se tjedan dana poslije sve okrenulo. Dinamo je odigrao jako dobru utakmicu, pogotovo prvih sat vremena, kada je mogao ozbiljno napuniti mrežu Lokomotive, na kraju je slavio s 2:1, a najveći rival Hajduk upisao je 0:3 porazom od Istre.

Gledam sve utakmice

U Dinamu je nakon prošlog vikenda sigurno puno ljepše, svakako je ljepši pogled na tablicu jer plavi su svoju prednost nad Hajdukom povećali na sedam bodova, uz utakmicu manje (s Istrom). Dario Špikić odigrao je jako dobro protiv lokosa, pa smo i njega pitali koliko je sada ljepši pogled na tablicu HNL-a?

– Ljepši je, pobijedili smo, ali ono što je važno jest da te bodove uzimamo u kontinuite­tu. Samo smo na to usredotoče­ni, na nas i našu igru, jer kad smo mi pravi, onda neće biti problema – kaže nam Špikić.

Dinamo je odigrao jako dobru utakmicu protiv Lokomotive, što je nedostajal­o da tako ne odigrate i protiv Gorice?

– Prvo kolo nakon pauze često je takvo, vidite da su i ostali rezultati u tom kolu bili na nulu. Da je onaj moj pogodak bio priznat, možda bi sve bilo puno bolje. Htjeli smo mi i protiv Gorice, trčali smo, borili se i željeli pobjedu, ali treba priznati da se i Gorica organizira­no branila.

Odlaskom Oršića brojni su njegovu ulogu namijenili vama, je li uloga Oršićeva nasljednik­a ujedno i velik teret?

– Iskreno, o tome uopće ne razmišljam, niti o tome govorimo. U Dinamu sam godinu i pol dana i igrao sam i na lijevoj i na desnoj strani, a meni je samo važno da sam spreman i da mogu pomoći momčadi.

Znamo da ste više voljeli igrati lijevo, pa kao dešnjak ulaziti prema unutra, no u Gorici ste imali peh da je tamo bio gotovo nedodirlji­v Kristijan Lovrić, u Dinamu Mislav Oršić.

– Naviknuo sam se igrati i lijevo i desno, čak mi je sad postalo malo čudno kad sam lijevo jer sam toliko puta bio na desnoj strani.

Pokazali ste ubojitost i s te strane, protiv lokosa ste bili jedan od najboljih. Osjećate li da ste u pravoj formi?

– Bilo je dobro, ali rekao bih da nisam još u pravoj formi, još će se to dizati i nadam se boljim partijama, golovima i asistencij­ama. A volim i zabijati i asistirati.

Gledate li utakmice konkurenci­je u ligi, jeste li gledali Hajduk protiv Istre?

– Gledam sve utakmice, volim gledati, pogotovo kad smo slobodni, sve pratim, kako utakmice naše lige tako i utakmice iz liga petice. Kod mene je na TV ekranu stalno “zeleno”, travnjaci s raznih liga. Sve gledam i uživam u tome – smije se Špikić.

U klubu su na rasporedu borbe za vlast, nerijetko se spominjalo da bi to moglo narušiti i atmosferu u momčadi, utjecati na rezultate. Utječe li to iz “gornjeg doma” na vas, razgovarat­e li o tome u svlačionic­i?

– U momčadi je atmosfera odlična, uopće ne razgovaram­o o tome što se događa izvan svlačionic­e, a o svemu tome ni ja ne želim govoriti, važno je jedino da je u našoj svlačionic­i sve u najboljem redu.

Bili ste na zajedničko­j večeri, cijela momčad i stožer, govori li to o zajedništv­u?

– Nije to ništa novo kod nas, oduvijek smo se znali tako družiti, samo se sad istaknulo, za razliku od prijašnjih naših zajednički­h druženja.

Istina, kad bi netko dobio novi ugovor ili je povod bio nešto drugo, na ploči bi se ispisalo ime onoga tko sljedeći časti. S obzirom na to da je Ante Čačić nakon povratka s priprema u Rovinju dobio novi ugovor, postao je i sportski direktor, njegovo se ime našlo na

Ne razmišljam o svojoj ulozi u Dinamu kao o Oršićevu nasljednik­u, kaže Dario Špikić

ploči. I počastio je.

Sedam bodova nije puno

– Da, sad je trener lijepo počastio i mogu samo reći da nije bio nimalo škrt – uz smijeh će Špikić.

Dinamo sad slijedi Slaven Belupo, u zadnje dvije utakmice Dinamo mu je napunio mrežu s devet pogodaka, jedan je i Špikićevo djelo. Ispada da će u Koprivnici to biti običan dan u uredu s unaprijed upisanim bodovima, barem tako drži javnost?

– Nikako, bit će sigurno teška utakmica u kojoj ćemo morati dati sve, a daj Bože da bude kao posljednje dvije, naš je cilj tri boda i što više pogodaka.

Imate već ozbiljnu bodovnu prednost, no pjenušac se još ne hladi.

– Nije sedam bodova puno, sve je dostižno, a nama je svaka utakmica najbitnija, ne želimo se upuštati u kalkulacij­e i sto posto smo fokusirani na to.

U ovoj sezoni imate četiri pogotka i šest asistencij­a, kakav učinak priželjkuj­ete na kraju sezone?

– Volio bih povećati te brojke pa i udvostruči­ti svoj učinak, ali prije svega želim osvojiti prvenstvo i kup – zaključio je Špikić.

 ?? ?? DARIO ŠPIKIĆ dobiva sve više prilika u Dinamu, u kojem je bio kao klinac, pa je bio u Hajduku (igrao devet minuta), a onda se iz Gorice vratio u Maksimir i sa svoje 23 godine dugo bi mogao biti važna karika plavih
DARIO ŠPIKIĆ dobiva sve više prilika u Dinamu, u kojem je bio kao klinac, pa je bio u Hajduku (igrao devet minuta), a onda se iz Gorice vratio u Maksimir i sa svoje 23 godine dugo bi mogao biti važna karika plavih
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia