Večernji list - Hrvatska

Gojo: Protiv Thiema ili Rafe, uvijek se nadam pobjedi

- Anton Filić

Da bi ponovno bila sudionica završnog turnira u Davisovu kupu, hrvatska bi muška teniska reprezenta­cija trebala ovaj vikend u Rijeci pobijediti Austriju koju predvodi 29-godišnji Dominic Thiem, jedan od najboljih tenisača svijeta iz generacija koje dolaze nakon velike trojke (Federer, Nadal i Đoković). Uz Rusa Danila Medvjedeva i Španjolca Carlosa Alcaraza, on je jedini koji se može pohvaliti naslovom s jednoga od Grand Slam turnira (US Open, 2020. godine).

U svakom slučaju igrač je to kojega se isplati pogledati, pa je to, uz naše adute i važnost meča, sasvim dovoljna pozivnica da svi koji mogu u subotu i nedjelju pohrle u riječku dvoranu Zamet. Posebno zato što im je HTS omogućio da, uz upit za popust (dc@ hts.hr), ulaznice mogu kupiti po cijeni od samo pet eura.

– Imao je tu ozljedu ruke koja ga je dugo odvajala od teniskih terena, no koncem prošle godine postigao je dobru formu. Na početku ove sezone imao je težak meč protiv Rubljova u Australiji, ali Dominic Thiem je jako iskusan i dobar igrač. Ne znamo točno u kakvoj formi dolazi, ali on je uvijek opasan – kaže naš izbornik Vedran Martić koji će u Rijeci 12. put sjesti na klupu hrvatske reprezenta­cije. U prethodnih 11 dvoboja kao pobjednik je izlazio čak osam puta.

Očekuje se da će protiv Austrijana­ca pojedinačn­e role biti dodijeljen­e Borni Ćoriću i Borni Goji.

– Da, oni su glavni kandidati za pojedinačn­e mečeve. U posljednje dvije godine pružili su fantastičn­e partije. Ćorić je dao sve od sebe, igrao izvanredno.

Gojo uvijek igra izvanredan tenis za reprezenta­ciju i nadam se da će ponovno biti tako. I naš je par uvijek dobar, tako da očekujem da ćemo pružiti dobru igru u svim mečevima – optimistič­an je Martić.

Ne bude li iznenađenj­a u postavi gostiju, u subotu bi se trebali sastati Gojo i Thiem, potonji kao najbolje plasirani austrijski tenisač (99. na ATP listi). Suparnik Borne Ćorića bit će ili Jurij Rodionov ili Dennis Novak.

– Zna se tko je i što je Thiem u tenisu. Pobjednik Grand Slam turnira, bio je treći na svijetu. Vraća se nakon ozljede, a ja se nadam da mogu odigrati dobar meč i donijeti pobjedu. I kad sam igrao protiv Nadala, nadao sam se da mogu pobijediti, tako je u svakom meču. Nadam se dobroj partiji i da će biti pozitivno za Hrvatsku – istaknuo je Gojo na konferenci­ji za novinare održanoj jučer u Rijeci.

Gojo je u reprezenta­ciji debitirao 2019., a iako je na završnom turniru u Madridu izgubio oba meča (protiv Rusa Rubljova i Španjolca Nadala) odigrao je odlično, pogotovo u potonjem okršaju. Nakon toga je 2021. u Torinu i Madridu bio svojevrsna senzacija te je Hrvatskoj donio tri boda u četiri meča. Ove godine je na United kupu u Australiji pobijedio u sva tri meča.

– Ne znam što bih više mogao reći na upit odakle mi takvo nadahnuće kad sam u reprezenta­ciji. Svi me to pitaju, a ja se samo nadam da će se tako nastaviti i dalje – napomenuo je Gojo.

A o austrijsko­m sastavu kazao je sljedeće:

– Nadam se da možemo doći do pobjede. Bit će težak meč, Austrija je kvalitetna ekipa. Thiem, Rodionov, Novak, Miedler, Erler…, sve su to dobri igrači. Ali mi imamo Bornu Ćorića, koji je, otkako sam ja u reprezenta­ciji, izgubio samo jedan meč – napomenuo je Gojo.

Govoreći o ozračju u našoj reprezenta­ciji, dodao je:

– Uvijek uživam u tjednu kad sam s reprezenta­cijom. Pomogne mi to kasnije i u igranju turnira, jer iako me fizički iscrpi, osvježi me mentalno i da mi energiju. Nadam se da ćemo proći i opet se okupiti u rujnu.

Službeni ždrijeb je u petak, a danas s početkom u 12 sati u sportskoj dvorani Zamet bit će organizira­n Dječji dan.

NOGOMET

Njemački kup, osmina finala: Paderborn – Stuttgart 1:2, Union (Juranović odigrao cijeli susret) – Wolfsburg (trener Kovač, Franjić nije ulazio) 2:1; talijanski kup, četvrtfina­le: Inter – Atalanta (Pašalić izašao u 54. minuti) 1:0

KOŠARKA

Euroliga: Fenerbahče – Olympiacos 73:93, Milano – Baskonia 89:83, Barcelona – Maccabi 83:78, Partizan – Asvel 92:71, Valencia – Bayern 82:73, Virtus – Crvena zvezda 84:72; EuroCup: Cluj (Stipanović

9) – Lietkabeli­s 75:77; HT Premijer liga: Cibona (Smajlagić 16, Ljubičić 15) – Alkar 110:72; NBA liga: LA Clippersi u gostima su sa 108:103 pobijedili Chicago Bullse, a Ivica Zubac je u slavlju svoje momčadi sudjelovao sa svojim 18. double-doubleom ove sezone, 14 koševa i 12 skokova.

RUKOMET

Prva liga, žene: Sesvete (Krezo

8) – Podravka Vegeta (Barišić 7) 17:32; mađarska liga, žene: Siofok (Milosavlje­vić 4) – Bekesscaba­i (Razum devet obrana) 27:29

Rukometaš PPD Zagreba osvojili su prvo mjesto na turniru u Labinu. “Plinari” su u polufinalu pobijedili banjolučki Borac (36:27), a u finalu su bili bolji od Pivovarne Laško (34:31). Najefikasn­iji kod zagrebaša bili su Klarica sa osam te Sirotić i Dibirov s po pet pogodaka. Mandić je imao 12 obrana.

TENIS

ITF turnir tenisačica u Portu, 1. kolo: Bandecchi (Švi) – Würth (Hrv) 2:6, 6:4, 6:3. (af)

VATERPOLO

PH, 11. kolo – Liga za prvaka: Jadran -– Primorje EB 23:14, Jug AO – Solaris 11:6 (slobodna Mladost); Liga za ostanak: Mornar BS – Medveščak 14:12, POŠK – Zadar 1952 14:7 (slobodan KPK). (af)

BADMINTON

Barbara Janičić i Luna Šaban nastupile su na RSL Iceland Internatio­nalu u Reykjaviku. Obje su u prvom kolu kvalifikac­ija slavile protiv igračica s Farskih otoka. Šaban je nakon toga poražena od Švicarke Schmid, dok je Janičić izgubila od Škotkinje Brooks. U konkurenci­ji ženskih parova izgubile su u 1. kolu od Finkinja Saarnivaar­a i Tuominen.

ATLETIKA

Marko Čeko osvojio je četvrto mjesto u dalju na dvoranskom mitingu u Lyonu sa skokom od 7,72 metra. Filip Pravdica bio je šesti sa skokom 7,63 metra. Pobijedio je Kubanac Gay sa skokom 7,99 metara.

STOLNI TENIS Stolnoteni­ski klub Šenkovec proslavio je 70 godina od osnutka, a tom prigodom Renato Čengić, direktor Saveza, uručio je priznanje klubu za velik doprinos.

 ?? ?? BORNA GOJO u reprezenta­ciji je debitirao 2019., a iako je na završnom turniru u Madridu izgubio oba meča, odigrao je odlično. Nakon toga je 2021. bio svojevrsna senzacija te je Hrvatskoj donio tri boda
BORNA GOJO u reprezenta­ciji je debitirao 2019., a iako je na završnom turniru u Madridu izgubio oba meča, odigrao je odlično. Nakon toga je 2021. bio svojevrsna senzacija te je Hrvatskoj donio tri boda
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia