Večernji list - Hrvatska

Davisov kup Dodig umjesto Pavića, bez prijenosa na HRT-u

-

BORNA ĆORIĆ I DENNIS NOVAK OTVARAJU DVOBOJ HRVATSKE I AUSTRIJE

Izbornik hrvatske muške teniske reprezenta­cije Vedran Martić bio je prisiljen napraviti dvije izmjene u odnosu na prvotno nominirani sastav za kvalifikac­ijski dvoboj Davisova kupa s Austrijom u Rijeci. Da će Nino Serdarušić zamijeniti Marina Čilića, koji je nedavno operirao koljeno, znalo se još prije, a da će umjesto Mate Pavića uskočiti Ivan Dodig, samo se naslućival­o. Jučer smo uoči ždrijeba za susret koji se igra u subotu i nedjelju za to dobili i potvrdu. Pavić nije uspio sanirati ozljedu ramena koja ga je mučila, pa će u paru s Nikolom Mektićem zaigrati Dodig.

– Mate mi je još za vrijeme Australian Opena javio da je u problemima s ramenom, pa smo zato pozvali Ivana Dodiga, koji je spremno uskočio – objasnio je Martić. Ždrijebom je pak odlučeno da će hrvatsko-austrijski sraz u dvorani Zamet u subotu u 14 sati otvoriti Borna Ćorić, 23. tenisač svijeta, i Dennis Novak, 144. na ATP listi. Nakon njih na teren će Borna Gojo (121.) i najbolji austrijski tenisač Dominic Thiem (99.). U nedjelju s početkom u 13 sati prvo je na rasporedu susret parova u kojem se sastaju Ivan Dodig i Nikola Mektić te Alexander Erler i Lucas Miedler, nakon njih će u singlu zaigrati Borna Ćorić i Dominic Thiem, dok bi u petom meču snage trebali odmjeriti Borna Gojo i Dennis Novak. Službenom ždrijebu u Muzeju grada Rijeke nazočan je bio i prvi čovjek svjetske teniske organizaci­je Amerikanac David Haggerty, predsjedni­k ITF-a, i upravo je on izvukao lopticu u kojoj je bila cedulja s Ćorićevim imenom koji će tako prvi na teren.

– Čeka nas težak dvoboj u kojem je svaki meč otvoren. Pokušat ćemo dobiti svaki od njih. Bilo bi lakše da je Marin s nama, ali nastojat ćemo učiniti najbolje što možemo i bez njega. Nije važno jesmo li favoriti ili ne, treba osvojiti tri boda – napomenuo je izbornik Martić.

Na žalost nema prijenosa na HRT-u, zbog čega su brojni ljubitelji tenisa ogorčeni. Mečevi će se moći pratiti samo na SportKlubu, a taj program i nema baš svako naše domaćinstv­o. Šteta! U nacionalno­j televizijs­koj kući kao da su zaboravili da tenis uopće postoji...

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia