Večernji list - Hrvatska

Mladić čistio stan pokojne bake, policajci mislili da je provalnik i ubili ga

-

Muškarac iz Ohija preminuo je u utorak nakon što su ga ustrijelil­i policajci koji su mislili da je provalnik iako njegova obitelj tvrdi da je samo čistio kuću svoje pokojne bake. Policija u Wyomingu, gradu u američkoj saveznoj državi Ohio, ugledala je 28-godišnjeg Joea Frasurea Jr. u ponedjelja­k oko 1 ujutro nakon dojave da nekoliko ljudi pokušava provaliti u stan na Aveniji Durrell, izvijestio je NBC News.

Policajci su pronašli Frasurea Jr. i njegova oca, Joea Frasurea starijeg, u stražnjem dijelu zgrade, gdje je mlađi muškarac odbio naredbu da izađe iz kombija, rekla je šefica policije Brooke Brady.

– Kombi je išao unatrag velikom brzinom, prije nego što je udario u drvo. U tom trenutku vozilo je naglo ubrzalo prema policiji. Policajci su ispalili četiri hica na kombi dok je ubrzavao prema njima – izjavila je Brady. Frasurea Jr. pogodio je hitac i vozilo je udarilo u zgradu. Hitno je prevezen u Sveučilišn­u bolnicu, gdje je preminuo.

– Ovo je tragedija za sve uključene. Naše misli i molitve u ovom su trenutku upućene obitelji – dodala je Brady.

Obitelj ubijenog, međutim, tvrdi da su on i njegov otac samo pomagali njegovoj sestri da raščisti stan u kojem je živjela njihova baka koja je nedavno preminula.

– Nisam čula nikakve naredbe, samo hice. Bilo je otprilike 10 metaka – rekla je njegova sestra Shonda Coleman za WLWT, opovrgavaj­ući izjavu šefice policije.

U srijedu su prijatelji i rodbina održali mali prosvjed ispred policijske uprave Wyominga, izvijestio je Local 12.

– Želim znati zašto su ubili mog brata. Želim vidjeti snimku. Moj je brat bio otac, brat, sin, član obitelji. Prijatelj pun ljubavi. Molim vas, pomozite mi da dobijem pravdu za svog brata, molim vas – rekao je Frasureov brat, koji se također zove Joe. (vb)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia