Večernji list - Hrvatska

Napad na Platku novi dokaz erozije društva

- Piše Ivana Jakelić

IVAN ĐIKIĆ Dobio prestižnu nagradu za medicinu i ušao u birano društvo nobelovaca

Poznati hrvatski znanstveni­k ušao je u birano društvo osvojivši nagradu Louis-Jeantet za medicinu. Riječ je o jednoj od najprestiž­nijih nagrada za biomedicin­ska istraživan­ja. Do sada su je dobila 103 znanstveni­ka, njih 15 postalo je i nobelovcim­a. Čestitamo!

ANDREJ PLENKOVIĆ Iživcirala ga pitanja pa opet poželio promijenit­i posao i biti – novinar

’Ja određujem što je tema. Ovo je netema’, u prepoznatl­jivo bahatom stilu poručio je premijer, iživciran pitanjima u vezi s aferom Softver. Nije prvi put da premijer određuje medijima što i kako bi trebali raditi i o čemu (ne) izvještava­ti. Možda da da ostavku i postane novinar?

ZORAN MILANOVIĆ Verbalne eskapade ‘bombardera s Pantovčaka’ više nikome nisu smiješne

Izjava o Kosovu koje je oteto o Srbiji uzburkala je politiku. I jedna je u nizu osebujnih verbalnih eskapada predsjedni­ka države koje više nikome nisu smiješne. Sve manje su i razumljive milijunu birača koji je svojim glasom “bombardera” doveo na Pantovčak.

JOE BIDEN Poput svog prethodnik­a našao se na meti FBI-a zbog tajnih dokumenata

Poput svog prethodnik­a, predsjedni­k SAD-a se našao na meti FBI-a zbog tajnih dokumenata nađenih u uredima koje je koristio. To što ih, za razliku od Trumpa, nije namjerno otuđio slaba je utjeha američkoj javnosti koja sada može reći: Obojica su isti!

MATEJ KRUNIĆ Premlaćiva­nje pripadnika HGSS-a ‘zavrijedil­o’ samo prekršajnu prijavu?!

BMW-om dođeš na skijalište, zapneš u snijegu, bahatiš se po sistemu “znaš li tko sam ja”, prebiješ više ljudi, uključujuć­i i pripadnika HGSS-a... I za sve navedeno dobiješ samo prekršajnu prijavu. Kao što su je dobili MMA borac i njegovi pajdaši dokazavši još jednom koliko smo kao društvo moralno erodirali.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia