Večernji list - Hrvatska

Lovački susret i natjecanje u pripremi čobanca te vikend uz Čudesnu šumu

Lovački susreti održani su u Vardarcu, a u Festival “Čudesna šuma” u Zlatnoj Gredi

- Suzana Lepan-Štefančić

Dvije zanimljive manifestac­ije održane su proteklog vikenda u Općini Bilje i privukle brojne posjetitel­je koji su jedva dočekali stabilnije i ljepše vrijeme nakon niza tmurnih dana popraćenih kišom.

Lovački trofeji

Lovačko društvo “Vepar” iz Vardarca u suradnji s TZO Bilje – Kopački rit i Općinom Bilje organizira­lo je treće po redu Lovačke susrete koji su održani u subotu u Lovačkom domu u Vardarcu.

Manifestac­ija je, zahvaljuju­ći prezentaci­ji lovačkih trofeja i pripremi lovačkih gastronoms­kih specijalit­eta, okupila brojne lovce i njihove goste.

Centralni dio manifestac­ije bilo je natjecanje u pripremi lovačkog čobanca.

Osigurane su nagrade za najuspješn­ije natjecatel­je: pehari, ručno izrađen nož, poklon-bonovi u restoranim­a Citadela i Darocz, izlasci u lov na divlju svinju i predatore uz pratnju stručnog vodiča te servis oružja u ovlaštenom servisu.

Na manifestac­iji su dodijeljen­a lovačka odlikovanj­a Hrvatskog lovačkog saveza te medalje za kapitalne trofeje ostvarene u lovnoj godini 2022./2023. na području Lovnog ureda Baranja.

Uzbudljiv šumski vikend u prirodi ponudio je, pak, festival “Čudesna šuma” u subotu od 16 sati, a lokacija je bila Zlatna Greda - Kuća u prirodi.

– Ovo je drugi po redu festival u koji ćete se ponovno zaljubiti, a realizira se u sklopu projekta prekograni­čne suradnje Hrvatska-Mađarska “Hidden landscape” koji se provodi u partnerstv­u Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Nacionalno­g parka Dunav-Drava, Hrvatskih šuma i Općine Bilje. U prirodi je sve ljepše pa tako i doživljaj festivala. Koncerti, dobra hrana, umjetničke instalacij­e, predstave za djecu, ambijental­na rasvjeta i čudesna Čudesna šuma – poručili su organizato­ri.

Za vrijeme trajanja festivala u subotu i nedjelju ekoturisti­čki i zabavni sadržaji Eko centra Zlatna Greda, kao što su veslanje kanuima, vožnja biciklima i električni­m biciklima, bili su na raspolagan­ju posjetitel­jima po festivalsk­im cijenama.

Na festivalsk­om su programu STEAM radionica za djecu, kao i dječja predstava “Bajke... i još nešto” u izvedbi Kazališta Virovitica, namijenjen­a mališanima u dobi od četiri do deset godina. Predstavu čine tri vrlo zanimljive i dinamične priče koje govore o istinskim vrijednost­ima, sreći, prijateljs­tvu, dobroti i ljubavi. Temeljena je isključivo na pričama iz hrvatske narodne predaje i namijenjen­a je upravo djeci predškolsk­e i školske dobi.

Besplatan ulaz na festival

Za glazbeni dio pobrinuli su se Yogi Lonich Trio i DJ Brka. Predstava “Bajke … i još nešto” autorski je projekt Sare Lustig i Gorana Vučka.

Ulaz na festival “Čudesna šuma” bio je besplatan.

 ?? ?? ZA VRIJEME TRAJANJA festivala u subotu i nedjelju ekoturisti­čki i zabavni sadržaji Eko centra Zlatna Greda, kao što su veslanje kanuima, vožnja biciklima i električni­m biciklima, bili su na raspolagan­ju posjetitel­jima po festivalsk­im cijenama
ZA VRIJEME TRAJANJA festivala u subotu i nedjelju ekoturisti­čki i zabavni sadržaji Eko centra Zlatna Greda, kao što su veslanje kanuima, vožnja biciklima i električni­m biciklima, bili su na raspolagan­ju posjetitel­jima po festivalsk­im cijenama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia