Večernji list - Hrvatska

Dramski studio Zorin doma svoj 70. rođendan slavi uz rock “Pepeljugu”

- Snježana Bičak

Dramski studio Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu na originalan je način proslavio 70. rođendan. U dvije su večeri članovi ansambla izveli mjuzikl “Pepeljuga” u režiji Sanje Hrnjak, voditeljic­e Dramskog studija, koja je za svoj izniman doprinos u radu s karlovački­m kazališnim amaterima dobila i nagradu za životno djelo Karlovačke županije.

Ona je adaptirala i režirala tekst Vladimira Nazora, a on upotpunjen songovima Zvjezdane Ladike koje su uglazbili glumac i redatelj Ivica Šimić i glazbenik Ante Gelo. Na dugom popisu suradnika u ovom rock-mjuziklu koji donosi originalnu verziju bajke o Pepeljugi su i glazbeni suradnici Filip Aver Jelavić, Lucija Jelušić Šimatović, Lucija Klarić, Ivana Kostelac, Marko Ambruš, Filip Subotić, Iva Fanjek, Ivan Šimatović, Luka Boljkovac, Marta Crnobrnja kao scenografk­inja, Martina Maričić koja je osmislila koreografi­ju. Glavne uloge igrale su dvije postave; pepeljugu Anku glumile su Ivana Kostelac, Lucija Jelušić Šimatović i Lucija Klarić, krčmaricu Jagu utjelovile su Marijana Nikšić i Valerija Nikolovska, kneza Fabijana Pavao Medvešek i Filip Subotić, a originalni čarobnjak bio je Stefano Surian.

Na popisu izvođača su i brojni članovi karlovačko­g Dramskog studija koji su bili dio ove razigrane predstave koja obiluje događanjim­a i prevratima, pa gledatelj napeto očekuje rasplet (poznate) priče.

S razlogom je taj okrugli rođendan Dramsko kazalište, osim izdavanjem monografij­e, proslavilo baš “Pepeljugom”.

– Prošlo je 70 godina od prve premijere “Pepeljuge” Dramskog studija Zorin doma. Dogodilo se to 1953., a bila je to prva režija kazališnog velikana Georgija Para i prva predstava u kojoj se na daskama pojavio Berislav Frkić kao Kraljević. “Pepeljuga”, koju su u tih sedam desetljeća igrali brojni članovi studija, povezuje dakle dva velikana karlovačko­g kazališta; Georgija Para koji je postao svjetski poznat i Berislava Frkića koji je više od pola stoljeća s Dramskim studijem živio kazalište – kazala je Sanja Hrnjak. Obje premijere izvedbe doživjele su prave ovacije mnogobrojn­e publike.

Veliki Georgij Paro režirao je prvu “Pepeljugu” 1953., a to je bila i njegova prva režija

 ?? ?? Karlovac ima novu hit-predstavu
MJUZIKL “PEPELJUGA” Razigrana glazbeno-plesna predstava obiluje događajima i prevratima pa gledatelji nepeto isčekuju rasplet dobro znane priče
Karlovac ima novu hit-predstavu MJUZIKL “PEPELJUGA” Razigrana glazbeno-plesna predstava obiluje događajima i prevratima pa gledatelji nepeto isčekuju rasplet dobro znane priče
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia