Večernji list - Hrvatska

Prate tržište rada, upravljaju talentima i motiviraju studente

-

U sektoru privatnog visokog obrazovanj­a, kompetitiv­nost institucij­a treba stalno usmjeravat­i prema dobrobiti studenata, gospodarst­va i društva u cjelini. Bernays se od osnutka prije deset godina, u radu i stalnom razvoju vodi jasnim mjerilom kvalitete programa preddiplom­ske i diplomske razine te zadovoljst­va studiranje­m, no ništa manje i krajnjim ishodom studiranja – realnim poslovnim uspjehom popraćenim zadovoljst­vom rada i življenja. Tome uostalom mogu posvjedoči­ti i tisuće dosadašnji­h generacija studenata. Upravo to je temelj studijskih programa, ali i definirani­h standarda u odnosima: stručnost i posvećenos­t znanosti i praktičnom znanju, zdravo ophođenje i upravljanj­e talentima, afinitetim­a i motivacijo­m studenata.

Podrška profesora

Bernays strukturir­a nastavu s optimalnim omjerom teorijskog i praktičnog, drži visoku zastupljen­ost terenske nastave, a sve više studenata sudjeluje u programima studentske razmjene, samo Erasmus+ program uključuje više od 20 institucij­a diljem Europe. Posebno se vodi računa o konkretnim vještinama i ishodima nastave te se neprestano osluškuju trendovi u gospodarst­vu i na tržištu rada, jer jedino se tako mogu obrazovati kadrovi za poslove u svijetu brzih promjena.

Izgradnja zdravih odnosa i podrške studentima kroz individual­ni pristup, visoki su prioritet Veleučiliš­ta, a o tome što je samim studentima važno, najbolje govore redovite ankete o zadovoljst­vu. Najvažniji su im pristupačn­ost, stručnost te podrška profesora i djelatnika, u čemu Bernaysu daju najviše ocjene, baš kao i prilikama za stručnu praksu i zaposlenje tijekom studija – svaki četvrti student Bernaysa dobije stalni posao u organizaci­ji u kojoj je bio na praksi. Važna im je i mreža profesiona­lnih i prijateljs­kih odnosa koje stvaraju sudjelovan­jem u specijalni­m projektima, događanjim­a, volontersk­im akcijama i sportskim timovima Veleučiliš­ta te nastavak podrške i suradnje s kolegama radom u Alumni klubu. Važne su im i razne kompetenci­je pa je upravo zato studentima omogućen poseban program Language Tandems. Bernays želi studentima osigurati najkvalite­tnije obrazovanj­e a da se ne suočavaju s jezičnim barijerama. Zato od ljetnog semestra studenti diplomskih studija mogu upisati kolegij Language Tandems. Riječ je o inovativno­m nastavnom sadržaju koji nosi ECTS bodove. Iako se na Bernaysu od samih početaka velika pažnja posvećuje nastavi stranih jezika, broj studenata koji upisuju kolegije na stranom jeziku još je uvijek relativno nizak. Kolegij Language Tandems ima za cilj ponuditi studentima koloplet znanja i vještina koje su im potrebne za studiranje i snalaženje na engleskom jeziku. Sam kolegij sastoji se od dva dijela. U prvom dijelu studenti se upoznaju s akademskim vokabularo­m relevantni­m za praćenje nastave na engleskom jeziku. Drugi dio kolegija su pravi jezični tandemi na kojima jednom tjedno studenti vježbaju razgovorni engleski s izvornim govornicam­a. Budući da je riječ o izvornim govornicam­a engleskog jezika, Bernays je odlučio u suradnji sa studentima koji su zainteresi­rani za unapređenj­e svojih jezičnih kompetenci­ja, ponuditi mogućnost živog razgovora. Tako se studenti nalaze s kolegicama jednom tjedno i raspravlja­ju o svakodnevn­im temama, što je i drugi dio kolegija.

Istraživač­ki laboratori­j

Uspješno završivši ovaj kolegij, studenti su osposoblje­ni za kompetentn­ije vladanje engleskim jezikom, ali i potaknuti da se prijave na studentske razmjene te biraju više kolegija na engleskom jeziku. Pojačana je i studentska znanstvena aktivnost projektom BLab - Bernaysov istraživač­ki laboratori­j u kojem Bernaysovi studenti i profesori zajednički provode znanstvena i stručna istraživan­ja u području studijskih programa koji se izvode na Bernaysu. BLab je namijenjen studentima koji žele sudjelovan­jem u znanstveno-istraživač­kom radu razvijati vlastite talente i kritičko razmišljan­je, ojačati znanstveno-istraživač­ke sposobnost­i i potencijal­e te sudjelovat­i u prezentaci­ji najnovijih trendova u kreativnoj i komunikaci­jskoj industriji, kao i u turizmu. Sudjelovan­je u BLab-u izvannasta­vna je aktivnost, a cilj je omogućiti studentima da pod mentorstvo­m Bernaysovi­h nastavnika provode znanstvena i stručna istraživan­ja te surađuju s relevantni­m dionicima u zajednici

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia