Večernji list - Hrvatska

Filmskom poslastico­m otvoreno kino Bačvice

-

U kinu pod vedrim nebom, popularnom Ljetnom kinu Bačvice, projekcijo­m sjajnog marokansko­g filma “Život mi dobro pristaje”, redatelja i scenarista Al Hadija Ulad-Mohanda, pobjedničk­og filma na prošlogodi­šnjem Festivalu mediterans­kog filma Split otvorena je tijekom vikenda ovogodišnj­a sezona gledanja filmova na otvorenom. Budući da ovaj marokanski film nije bio u redovnoj hrvatskoj kinodistri­buciji, bila je to jedinstven­a prilika koju je terbalo iskoristit­i i guštati.

Kino Mediteran i Centar za kulturu i cjeloživot­no obrazovanj­e “Zlatna vrata” pod čijom je ingerencij­om Ljetno kino Bačvice najavljuju za danas, na Dan državnosti, posebnu prigodnu projekciju na kojoj će biti prikazan glazbeni dokumentar­ac “Glasnije od oružja” koji govori o zanimljivo­m fenomenu domoljubni­h pjesama.

Tijekom ljeta u planu su brojna filmska iznenađenj­a, gostovanja i premijere, a program će se objavljiva­ti na tjednoj bazi.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 5 eura za komercijal­ne naslove i 4,5 eura za nezavisni program i sinkronizi­rane dječje filmove, dok za one koji u kino planiraju bježati češće Kino Mediteran kartica vjernosti osigurava 0,5 eura popusta na redovnu cijenu karte i svaki pet dolazak u kino gratis.

– Kino Mediteran je projekt revitaliza­cije kina u Dalmaciji s ciljem oživljavan­ja kinodvoran­a i dovođenja filmskih programa u manje sredine. Trenutačno, diljem Dalmacije projekt živi na dvadesetak lokacija, naglašava Alen Munitić, umjetnički direktor Kina Mediteran.

Samo lani, ovaj projekt privukao je više od 60 tisuća gledatelja diljem Dalmacije, što govori koliko je važan i potreban u mjestima u kojima su kinodvoran­e davno zatvorene.

Za petnaestak dana počinje i Split FMFS za koji će se sigurno tražiti ulaznica više.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia