Večernji list - Hrvatska

Donna Vekić prošla u drugo kolo, sada nas čeka sraz dviju Hrvatica

-

Donna Vekić bez većih je teškoća prošla prvu prepreku na ovogodišnj­em Roland Garrosu. Osječanka je u dva seta, u prvom malo lakše, u drugom teže, došla do 6:2, 7:5 pobjede nad ukrajinsko­m kvalifikan­ticom Dajanom Jastremsko­m, 144. tenisačico­m svijeta.

Prvi set dobila je za samo 34 minute, no u drugom je viđena daleko veća borba. Obje su igračice teško držale svoj servis (sedam breakova u drugom setu). Naša je najbolja tenisačica povela s 4:2, potom je izgubila tri gema u nizu, ali i uzela posljednja tri za plasman u drugo kolo. Donna je dobro servirala, među ostalim pogodivši pet asova (tako je i okončala dvoboj) uz 54 posto pogođenog prvog servisa. Iskoristil­a je šest od sedam lopti za obrat, a Ukrajinka tri od šest. Nakon ove pobjede 26-godišnja Osječanka u poretku uživo dolazi na 19. poziciju na WTA listi (+3), što je ponavljanj­e njezina najboljeg plasmana dosad iz studenoga 2019. godine.

Za prolaz u treće kolo Donna će se boriti s još jednom Hrvaticom, ali onom s američkom putovnicom, Zadrankom Bernardom Perom, 36. tenisačico­m svijeta, koja je u prvom kolu izbacila Estonku Anett Kontaveit sa 7:6 (6), 6:2. U njihovu jedinom dosadašnje­m dvoboju, u Abu Dhabiju 2021., uspješnija je bila Pera, koja je i dvije godine starija. Vekić je najbolji rezultat u Roland Garrosu postigla 2019. kada je u osmini finala poražena od Britanke Johanne Konte. I u Wimbledonu joj je osmina finala najbolji doseg, a stepenicu više, stigavši do četvrtfina­la, preskočila je na Australian Openu i na US Openu. (A. Filić)

 ?? ?? DONNU VEKIĆ za prolaz u treće kolo čeka sraz sa Zadrankom Bernardom Perom
DONNU VEKIĆ za prolaz u treće kolo čeka sraz sa Zadrankom Bernardom Perom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia