Večernji list - Hrvatska

Pogledajte semafor

-

NOGOMET

Druga NL, 29. kolo: Sesvete – Bjelovar 2:0

Izvršni odbor HNS-a za novoga izbornika reprezenta­cije do 19 godina imenovao je Sinišu Oreščanina (50), koji će na toj dužnosti zamijeniti Josipa Šimunića, koji je otišao prije mjesec dana.

KOŠARKA

Talijanska liga, polufinale doigravanj­a. Milano – Sassari (Krušlin 3) 80:75

NBA momčad Philadelph­ia 76ersi

odabrala je Nicka Nursea za novog trenera, tvrdi ESPN. Nurse (55) nedavno je bio glavni trener Toronto Raptorsa, a 2019. s tom je kanadskom momčadi neočekivan­o osvojio NBA prvenstvo. Nurse će u Philadelph­iji zamijeniti Doca Riversa s kojim su se 76ersi razišli nakon poraza u polufinaln­oj seriji Istočne konferenci­je od Boston Celticsa.

RUKOMET

Švicarska liga, finale doigravanj­a:

Kriens (Šipić 8) – Kadettn (Pilipović 16 obrana, Obranović) 27:31

TENIS

ATP Challenger u Vicenzi, kvalifikac­ije, završni krug:

Serdarušić (Hrv) – Ribeiro (Bra) 6:1, 6:2; ITF turnir tenisačica u Annenheimu, 1. kolo: Ćirić Bagarić (Hrv) – Cadar (Rum) 6:0, 6:3. (af)

ATLETIKA

Natalija Švenda istrčala je novi osobni rekord i normu za Europsko mlađe seniorsko prvenstvo na 400 m prepone i prvi se put spustila ispod jedne minute istrčavši tu dionicu za 59,71. Taj rezultat joj je u dosta jakoj konkurenci­ji bio dovoljan za četvrto mjesto. Drugu normu za Europsko mlađe seniorsko prvenstvo istrčao je Lukas Cik na 110 m prepone. Lukas je pobijedio u toj disciplini s rezultatom 14,21. U skoku u dalj od hrvatskih je predstavni­ka najbolji rezultat ostvario Filip Pravdica. On je slavio u toj disciplini s rezultatom 8,01 ispred Marka Čeke koji je skočio 7,77, a Luka Ćurković bio je peti s rezultatom 7,48. Nina Vuković slavila je na 800 metara s novim osobnim rekordom 2:04,95, kao i Veronika Drljačić koja je na 300 metara odnijela pobjedu s novim osobnim rekordom od 38,02.

U Španjolsko­j je održan miting Atletismo Jaen Paraiso Interior Andujar 2023 koji je dio serije WA Bronze Tour na kojem su nastupili Paola Borović i Matija Gregurić. Matija je osvojio drugo mjesto u bacanju kladiva s odličnih 73,39, a Paola je bila treća u troskoku s 13,23.

SPORTSKI PLES Svjetsko prvenstvo, profesiona­lci, kombinacij­a deset plesova: 1. Vanja Vujić i Viktor Szabo (Hrvatska)

 ?? ?? FILIP PRAVDICA skočio je preko osam metara u dalj na mitingu u slovenskoj Bistrici
FILIP PRAVDICA skočio je preko osam metara u dalj na mitingu u slovenskoj Bistrici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia