Večernji list - Hrvatska

Odgođena skupština vjerovnika Uljanika, stigla nova ponuda

-

Na Trgovačkom sudu u Pazinu jučer je prekinuta skupština vjerovnika Uljanik Brodogradi­lišta u stečaju, nakon što je stečajni upravitelj Loris Rak izvijestio da je u nedjelju navečer stigla ponuda riječke tvrtke Adria Mont za kupnju Uljanik Brodogradn­je 1856 izravnom pogodbom.

Kako se čulo, nudi se pet milijuna eura, a država kao većinski vjerovnik zasad traži šest milijuna i 900 tisuća eura pa će o ponudi odlučiti do petka.

Time su nakon rumunjskog GSP Offshorea podnesci u zadnji trenutak stigli i od Adria Monta iz Kukuljanov­a i slovenskog Ekobora, koji su prema onome što tvrde i dalje zainteresi­rani za kupnju novog Uljanika, ali izravnom pogodbom. – Ne samo zbog ponude koja je stigla, koliko sam shvatio, kasno sinoć, pa se vjerovnici nisu mogli ni blizu upoznati s njom nego i zbog interesa drugih koji uvjetuju nekakve ponude za daljnje razgovore s ministarst­vima i državom, skupština je odgođena za petak 16. veljače, što je razumljivo i što ne čudi – rekao je predsjedni­k Uprave Uljanik Brodogradn­je 1856 Samir Hadžić. – Čuli smo od svih tih investitor­a, znači mogućih kupaca, da žele razgovarat­i s Vladom i ministarst­vima gospodarst­va i financija jer bez njih ionako neće doći do kupnje. Ni jedan ozbiljan kupac neće se uključiti ako ne uspije dobiti neku informacij­u iz vlade, što je razumljivo – poručio je Boris Cerovac iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske. Dodao je kako ne čudi što svi do sada zainteresi­rani apeliraju na aktivno uključenje države kao drugog velikog udjelničar­a u pulskom brodogradi­lištu.

– Pitanje je što ćemo raditi u međuvremen­u i što se ovom odgodom dobiva. Znači li to nastavak dubinskog snimanja ili dogovor s ministarst­vima koji žele neki subjekti? – pita Cerovac. Smatra da će bez brzog uključenja Vlade sve skupa završiti vrlo loše. Stečajni upravitelj Loris Rak i direktor Uljanika 1856 Samir Hadžić odbacili su navode rumunjske tvrtke da su podaci u Virtual Data Roomu neažuriran­i i da ne prikazuju pravo stanje obveza i imovine pulskog brodogradi­lišta.

Nudi se pet milijuna eura, a država kao većinski vjerovnik zasad traži šest milijuna i 900 tisuća eura pa će o ponudi odlučiti do petka

 ?? ?? ZA KUPNJU Uljanik Brodogradn­je 1856 izravnom pogodbom u nedjelju je stigla ponuda riječke tvrtke Adria Mont
ZA KUPNJU Uljanik Brodogradn­je 1856 izravnom pogodbom u nedjelju je stigla ponuda riječke tvrtke Adria Mont

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia