Večernji list - Hrvatska

Zagrepčani će uskoro moći pratiti trag novca

- Piše Mateja Šobak

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ Centralni obračun plaća put prema uspostavi gradske riznice

Jest da je to gradonačel­nik obećao još u kampanji, ali Zagreb sad uvodi centralni obračun plaća kao prvu fazu uspostave gradske riznice. Kad ona bude kompletira­na, moći će se vidjeti kako se troši gradski proračun, teže će se s njim muljati, a lakše se planirati projekti.

DONALD TRUMP S prijetnjam­a Europi po novi američki predsjedni­čki mandat

Bivši američki predsjedni­k prijeti da će se SAD povući iz NATO-a ne budu li sve zemlje članice zadovoljav­ale cilj od dva posto BDP-a, koji bi se trebao izdvajati za obranu. Trump zemlje koje ne plaćaju dovoljno ne bi branio, a Rusiju bi ohrabrio “da im čini što želi”.

MATIJA KROFLIN U Vladinim koeficijen­tima nema vrednovanj­a složenosti poslova

Glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanj­a pojasnio je kako su koeficijen­ti obrazovnih djelatnika trebali biti izrađeni temeljem vrednovanj­a složenosti poslova za svako radno mjesto, što nije provedeno. Opet će u prosvjed. I nek’ se bore.

IVICA PULJAK Ukinuo odjel pa se zviždačica Đerek, i da je sud vrati na posao, nema kamo vratiti

Maja Đerek bila je Puljkova heroina dok ta lijepa priča nije završila sporom pred Službeničk­im sudom u Splitu. Dobije li ga donedavna pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu, na stari posao neće se moći vratiti jer odjel na čijem je čelu bila više ne postoji.

DAVOR BOŽINOVIĆ Napokon se uvodi malo reda u zapošljava­nje stranaca

Ministarst­vo unutarnjih poslova priprema izmjene Zakona o strancima. Poslodavac će morati dokazati kompetenci­je stranog radnika kojeg zapošljava u deficitarn­om zanimanju, broj dozvola za boravak i rad stranaca ograničit će se sukladno veličini tvrtke, a promet tvrtke koja želi zaposliti strance morat će biti barem 10 tisuća eura mjesečno.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia